Speltips: Colorado Avalanche – St Louis Blues 26/5 “Låt oss höra…

Speltips: Colorado Avalanche - St Louis Blues 26/5 "Låt oss höra…

DannesTips

Colorado Avalanche har chansen att gå vidare på hemmaplan i serien mot St Louis Blues – och jag tror de tar den!

I matchserien är vi framme vid game5, det står 3-1 till Colorado. Rent målskillnadsmässigt är ställningen 15-11 och jag tycker den är helt rättvis.
Colorado har fått till det och hela laget har ”kuggat i” när det som mest behövdes.

Om vi börjar med att titta på hemmalaget så är det ett lag som man inte få ge lillfingret för då tar de hela handen. Senaste här (game4) så gjorde Avalanche 3 mål på två minuter och coachen i Blues försökte förgäves gjuta mod i laget, men Blues lyckade inte resa sig (3-6).
Det är en klar nackdel för Blues att Ville Husso står och inte Jordan Binnington. Det kräver om inte annat lite extra resurser för backar och till exempel center att tänka defensivt – istället för att lägga fokus på att anfalla.

Colorado har vunnit två bortamatcher och nu tror jag att laget lyckas knyta ihop säcken med deras offensiva kedjor och dessutom offensiva backar Makar, Toews etc

Kuemper kommer säkerligen stå för Avalanche. (Avas back Girard är skadad).

Colorado är så komplett just nu. Ta till exempel fördelningen mellan mål och assist.
Rantanen kanske vissa skulle säga borde producera mer, visst han har bara ett mål registrerat i slutspelet, men hela 9 assist (liksom Makar har 3+9).

Natt till torsdag får vi svaret om Colorado gör vad man kan kalla en halvsvepning och skickar Blues-spelarna ut på golfbanan.

Spelet är -1 mål, vilket innebär push på uddamåls hemmaseger.

Spela Colorado -1 på Unibet