Speltips: Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning 16/6 “Matchernas…

Speltips: Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning 16/6 "Matchernas…

DannesTips

Lagom till att sillen snart ska intas så har vi en fantastisk finalserien i NHL och Stanley Cup att se fram emot. Vi börjar i natt till torsdag med att Colorado Avalanches tar emot regerande mästarna Tampa Bay Lightning.

Peppen är som sagt enorm nu när vi ska kora vinnare av Stanley Cup. Vi får gå tillbaka till säsongen 2000-01 för att hitta senaste gången som Colorado Avalanche lyfte bucklan. Laget har haft lite vittring senaste fyra säsongerna utan att ta sig längre än till konferens semifinal.

Om vi tittar lite på lagen så finns det skador som kan fälla avgörandet i det långa loppet. Colorado:
”Kadri hasn’t been officially ruled out for the remainder of the playoffs but it appears that he most likely will” cbssports
”Samuel Girard is out for the rest of the playoffs”. The athletic
Uppgifterna kring Darcy Kuemper är få i media just nu (tips skrivet 12/6) så där få läsare följa upp närmare mot matchstart. En frisk Kuemper vore ju en ”bonus” gentemot om Pavel Francouz vaktar kassen, även om han gör det bra.

I Tampa så är den stora frågan om Brayden Point, där det verkar som om han inte kommer till start närmaste tiden:
”Lightning center Brayden Point has not played in a game since Game 7 of the Tampa Bay-Toronto first-round series on May 14, and it does not appear as though he will be back any time soon.” sportingnews
Summa summarum så kommer ovan nämnda inte spela Game1 i finalserien, och jag tycker att även om Avalanche har ”fler” skadade så är det en tyngre förlust att Point inte deltar.

Det är olika spelstilar som möts. Colorado spelar en snabbare och kreativare ishockey. Om de nu inte går ut helt vildsint och blåögt så ska de ha bra chans att med sina toppspelare och målskyttar både i defensiven och offensiven kunna vinna på högre lägstanivå.
De möter en bättre målvakt i Vasilevskiy och det ska man klart ha respekt för. Dubbla pengen på hemmaseger lockar då jag inte kan föreställa mig ett lag med högre motivation än Colorado just nu!

Spela Colorado på Unibet