Speltips: Crystal Palace – Arsenal 5/8 “Full fart framåt i PL…

Speltips: Arsenal - Leeds 8/5 "Hyperviktigt möte"

Äntligen, äntligen, äntligen! På lördag smäller det ordentligt då Premier League äntligen är tillbaka och livet går tillbaka till det normala. Vi doppar dock tån i vattnet på fredagskvällen med ett riktigt spännande möte där Arsenal gästar Crystal Palace på Selhurst Park.

Crystal Palace var i lite av en transaktionssäsong ifjol då Patrick Viera tog över och fotbollen skulle bli mer posessionorienterad och “attraktiv”. Detta lyckades man med och inte bara tog man fler poäng än tidigare, man spelade också en betydligt mer publikvänlig fotboll, Hodgsons framgångar till trots.

Man har tappat en nyckelspelare i Conor Gallagher som är tillbaka i Chelsea efter lånet och på in-fronten finns två spelare som sticker ut lite extra hos mig, Sam Johnstone och Chris Richards. Johnstone är en skicklig målvakt som följde med WBA ned i Championship och kan konkurrera ordentligt med Guaita. Richards har jag sämre koll på men ska enligt de som kan det bättre vara en, sett till Palace mått mätt, riktig kupp och en stor potential.

I försvaret lär vi fortsatt få se Guehi växa tillsammans med Andersen och ena kanten kommer Mitchel ta hand om samtidigt som det på andra är lite mer osäkert. Där jag oroar mig för Palace är på det centrala mittfältet. Man har inte ersatt Gallagher och Hughes räcker knappast till samtidigt som McArthur och Milivojecic börjar se tröga ut. Doucoure från Lens är spännande men inte mer än så i dagsläget.

I offensiven kan det dock explodera ordentligt i år. Vi vet mycket väl vad Zaha kan göra men här finns potential i framförallt Olise men även Edouard att explodera och till och med vara nr 1. Jag tror dock att man kommer att lida av att man, till synes, inte lyckats ersätta Gallagher som funkade perfekt som länk mellan all talang i offensiven och grovarbetarna i defensiven. Utan honom kommer man behöva spela mer rakt och då tappa lite av den identitet man började bygga ifjol. Viera har säkerligen en plan dock, vad återstår att se.

Många lag har värvat smart och bra, ett av dom är definitivt Arsenal. Till skillnad från de flesta andra har man dessutom redan hunnit integrera nyförvärven i laget. Gabriel Jesus och Zinchenko kommer att ta med sig en helt annan nivå från City och en helt annan mentalitet, utöver kvaliteten man faktiskt besitter. Det blir, likt Sterling i Chelsea, spännande att se om det var City som gjorde dem bra eller om deras individuella status kan få en skjuts av att vara en större fisk i en mindre damm.

Prestera har Arsenal gjort på försäsongen, minst sagt. Laget har spelat mycket och man har fått till många matcher med den tilltänkta startelvan, till skillnad från konkurrenterna i toppen och resultaten talar för sig själva. 4-0 mot Chelsea, 6-0 mot Sevilla och endast en förlust på sju träningsmatcher samtidigt som man stundtals spelat strålande ger trygghet in i säsongen.

Med Partey och Xhaka på centrala mittfältet och Ödegård, Saka, Martinelli och Jesus med fria tyglar framåt kommer vara så nära en garant på trevlig fotboll man kan komma.

Speltips

Försäsong är försäsong och man kan inte dra för stora växlar av det MEN det är betydligt skönare att gå in i premiären med fina resultat och bra spel i ryggen. Detta gäller båda lagen som kan vara riktigt nöjda med sina försäsonger och det man fått se av dem.

Jag tror på mål här. Utan tvekan.

Vi kommer få se ett Arsenal med fyra mycket vassa offensiva pjäser fullpackade med självförtroende och frihet och för första gången ett grundspel bakom som känns gediget och genomarbetat. På andra sidan har vi en lightversion av samma sak, man är inte lika vassa och man har inte ett lika gediget grundspel men fortsätter Palace som ifjol finns alla möjligheter för Zaha, Olise och gänget att bara ha blicken framåt och göra det man är bra på och då brukar man skapa en hel del.

Jag är nästan inne på att spela Arsenal över 2,5 mål men det är trots allt premiär på bortaplan så jag tar den försiktiga vägen och spelar över 2,5 mål i matchen. Det är för mycket självförtroende och kvalitet på plan för att det inte ska skapas en hel del och för många potentiella målskyttar för att inte några ska hamna i nät.

Över 2,5 mål spelas till 1,97 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Över 2,5 mål på Bet365