Speltips: Crystal Palace – Watford 7/5 “Om Crystal Palace

Speltips: Crystal Palace - Watford 7/5 "Om Crystal Palace

Ridderwall

Än är det inte officiellt men precis allt talar för att Watford kommer att göra Norwich sällskap i Championship nästa år. Det är inte matematiskt fastställt men Watfords prestationer senaste tiden tyder inte på att någon tror på en sensation. På lördageftermiddagen gör man resan genom London till Selhurst Park för möte med Crystal Palace.

Crystal Palace har gjort en bra säsong sett till förutsättningarna, man har fortsatt chansen till en topp 10 placering vilket tillsammans med semifinalen i FA Cupen då får anses riktigt bra. Förutom en stark cuprun som slutade med förlust mot Chelsea på Wembley är den största positiva överraskningen med Vieras lag hur man valt att spela. Hodgson gjorde godkända resultat men spelade inte alls den fotboll vi fått se i år.

Med evighetsmaskinen Conor Gallagher på mittfältet tillsammans med McArthur, Kouyate och Schlupp har man lyckats hålla betydligt mycket mer boll men framförallt varit stabila nog och skapat en länk framåt till de individuellt skickliga spelarna framåt i Zaha, Olise och Eze.

Watford har, i vanlig ordning, sparkat tränare, sparkat några fler och ytterligare ett par. Nu står man här med Hodgson vid rodret och en degradering i stort sett klar och har svårt att hitta jättemånga positiva saker att ta med från årets säsong. Under perioder har vissa spelare levererat de har varit alldeles för ensamma och alldeles för sällsynta. Ska man plocka ut en så får Emmanuel Dennis vara säsongens höjdpunkt och med 10+6 kan han ändå bära huvudet högt.

Speltips

Jag är ganska övertygad om att Crystal Palace satsar på en placering på övre halvan och att Viera ser det som en framgång. Jag är minst lika övertygad om att man dessutom har spelare som oavsett tabellplacering har egna agendor och poängskörder att fokusera på. För Watfords del så tror jag inte någon tror på ett mirakel men man är så illa tvungna att göra ett ordentligt försök, om inte annat av respekt för supportrarna och sina egna framtida karriärer.

Watford har i sina fem senaste matcher och förluster släppt in 14 mål och gjort tre framåt. För Palace del har det varit mer måttliga siffror med sex insläppta och tre framåt. Det är inte överdrivet mycket sett till de senaste matcherna som talar för att Palace ska stå för ett målkalas men jag tror att Watfords tvång att gå för det i kombination med ett virrigt försvar kommer skapa enorma ytor för Gallagher, Zaha, Eze och gänget, något vi såg tydligt i mötet tidigare på säsongen där Crystal Palace vann med 4-1.

Jag tror att vi får se luften gå ur Watford men att man mycket väl hunnit både skapa målchanser och göra mål innan dess i en öppen matchbild.

Över 2,5 mål i matchen spelas till 1,97 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Över 2,5 mål på Bet365