Speltips: Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 13/4 “Tampa Bay…

Speltips: Dallas Stars - Tampa Bay Lightning 13/4 "Tampa Bay…

DannesTips

NHL tips till Dallas Stars som tar emot Tampa Bay Lightning natt till onsdag. Jag tycker Tampa har börjat kugga i senaste matcherna. De har fått igång alla kedjor och som en bonus fortsätter förstalinan att leverera. Fördel Floridalaget och jag lägger vinst med försäkringen övertid och straffar (Moneyline).

Två lag med samma mål men olika positioner i respektive division. Dallas krigar kring strecket och Tampa är egentligen ganska ohotade för slutspel men spelar för en bättre utgångsposiiton i kommande playoff.

Senaste matchen vilades Andrei Vasilevskiy i Lightning då Elliott vaktade målet i (vinst 5-0) emot Buffalo Sabres. Jag kan tänka mig att coach Cooper har den ryska stjärnmålvakten i åtanke som startkeeper i detta möte vilket är positivt.

Vinsten mot Buffalo ska ses utifrån att Sabres spelat i en formkurva som pekat uppåt länge. Det är ofta tufft att möta sådana lag men Tampa neutralisera dem på ett snyggt sätt.
Formen verkar annalkande med andra ord för Tampa. Laget har stora kvaliteter och när det kuggar i är de tuffa att möta.

Stars gjorde en medioker match mot Devils lördag. New Jersey blottade Dallas svagheter i att spela med högt temp och checka hårt. Visserligen vann Dallas mot Chicago på bortaisen senast.
Stars har bra lagbygge både offensivt och defensivt. Klingberg och Heiskanen håller bra dagar defensiven tajt. Och Pavelski, Seguin, Hintz mfl måste Tampa hålla extra koll på.

Men jag tror Tampa har bra möjlighet att forcera Dallas. Tampa kan vinna om de spelar sitt tunga spel och för matchen. Inget snack om att Tampa har högre lägstanivå och tillgång till mer spets som kan avgöra matchen.

Jag spelar Tampa vinnare Moneyline till oddset 1,60 hos Betsson

Spela Tampa vinner inkl. förlängning och straffar på Betsson