Speltips: Danmark – Kazakstan 14/5 “Danmark startar VM med vinst”

Speltips: Danmark - Kazakstan 14/5 "Danmark startar VM med vinst"

Åkesson

Det är dags för Hockey VM i Finland och gruppspelsmatch i grupp A mellan Danmark och Kazakstan. Danmark är favoriter i denna match och det ska man, enligt mig, också vara. Danmark har ett bättre lag på pappret och jag tycker att oddset lockar väldigt på danskarna i denna match.

Danmark

Danmark blir en bättre och bättre hockeynation för varje år. Man har tongivande spelare i både NHL, SHL, samt andra ligor ute i Europa. I OS turneringen i februari tog man sig till kvartsfinal, det det blev respass mot Ryssland i en jämn match. Nu har man samlat krafterna igen och kommer med ett bra lag. Joachim Blichfeld och Nicolaj Ehlers är stjärnorna i laget och spelar till vardags i NHL. Blichfeld gjorde bland annat 4 mål i den senaste träningsmatchen mot Storbritannien som man vann med hela 8-0. Danmark är samspelta och man känner varandra väl. Jag tror man bara vinner första matchen i VM mot ett sämre Kazakstan.

Kazakstan

Kazakstan håller jag som ett utav de sämre lagen i turneringen. I senaste träningsmatchen blev det förlust mot Lettland med 5-0, och jag tror man kommer få det tufft i VM. Laget består mycket av spelare från det inhemska KHL laget Barys Nur-Sultan. Senast lagen möttes i Hockey VM vann Danmark med 4-1, och jag tror på ett liknande resultat i denna match.

Speltips

Jag håller som sagt Danmark som det bättre laget, och man har en bättre trupp. Kazakstan har som målsättning att hänga kvar i A-VM, med ans Danmark siktar mot slutspel. Mitt speltips i matchen blir därför Danmark -1.5 till det fina oddset 2.70 gånger intsatsen.

Lycka till!

/Åkesson

Spela Danmark -1.5 på Betsson