Speltips: Djurgården – Molde 15/9 “Skandinaviskt derby i Stockholm”

Speltips: Djurgården - Molde 15/9 "Skandinaviskt derby i Stockholm"

SpelTorsten

Då blir det alltså derby mellan “Norrbaggarna” & “Söta bror” och här är det fördel “baggarna” i min bok. De går mot serieguld i Norska Eliteserien samtidigt som Djurgården jagar Häcken i Allsvenskan.

Djurgården har spelat bra i sommar och kvalificerade sig relativt enkelt till detta gruppspel men med ett ganska tufft spelschema kan det sätta käppar i hjulet för ett SM-guld då Häcken inte deltar i något spel i Europa denna säsong. Djurgården missade att gå om Häcken i helgen i derbyt mot Hammarby och ligger en poäng bakom häcken med åtta omgångar kvar. Djurgården är dock inne i en måltorka och har spelat två raka 0-0 matcher och bara gjort ett mål senaste tre, visserligen har de hållit nollan i de tre matcherna också men blir tufft mot ett alltid målfarligt Molde.

Molde öser på i Norska Eliteserien och har kopplat grepp om guldet då de ligger 10 poäng före Lilleström med åtta matcher kvar. Molde kommer precis som Djurgården från en 0-0 match i första gruppspelsmatchen och behöver en vinst här för koppla greppet i en grupp där båda matcher första rundan slutade 0-0. Kommer bli en riktigt jämn grupp och Molde är inte nöjda med ett kryss här utan kommer gå för vinst.

Jag håller Molde som det mycket bättre laget med en bredare trupp även om vissa sidor värderar Djurgårdens trupp högre så är Molde det bättre fotbollslaget av de två och det kommer synas under torsdagskvällen. Borta eller hemma spelar ingen roll för Molde som hela tiden försöker attackera och är bra på både kontringar och styra matcher. Djurgården är riktigt bra defensivt vilket vi har fått se prov på då de bara släppt in 16 mål i årets Allsvenskan.

Med tanke på Djurgårdens fina försvar så “säkrar” vi med pengarna tillbaka på om matchen slutar oavgjort men jag tror att Molde vinner denna relativt enkelt, ska vi säga 2-0 Molde och en säker vinst?

Molde vinner, pengarna tillbaka vid oavgjort
6/10 Units investerasSpelet läggs på Betsson

HÄR FINNER NI FLER AV MINA SPELTIPS & ANDELAR:

SpelTorsten.se (Här ligger mina dagliga andelar och även mina speltips & analyser från bettingstugan)Strykpodden.se (Egen sida för podcasten, här finner ni avsnitten och länkar till de vanligaste plattformarna)Twitter @SpelTorstenSpotify Podcast & Apple Podcast (Här kan ni gå in o lyssna på min “Strykpodd” där jag går igenom Stryktips & Europatips)Discord (en app där allt är samlat smidigt och användarvänligt)YouTube (Youtube kanal med uppsnack & analyser.Twitch (Här kommer livesändningar och där vi jobbar in dart, stryktips, europatips osv.)

Spela Molde vinner, pengarna tillbaka vid oavgjort på Betsson