Speltips: Djurgårdens IF – IK Sirius 30/4 “Revansch finns att…

Speltips: Djurgårdens IF - IK Sirius 30/4 "Revansch finns att…

JohanS

Djurgården åkte på ny derbytorsk och har ett glapp upp till topplagen som nog oroar. Men nu stundar bra schema där man kan ta ikapp. Det ska bara vara en vinst på hemmaplan mot Sirius.

Speltips

Djurgårdens start på säsongen är inte katastrof men inte heller godkänd. Vinsterna mot Degerfors och Peking har inte osat klass men stundtals har man glimrat till ordentligt och DIF har alltsomoftast en relativt hög lägstanivå. Men sedan har vi Mjällbytorsken och senaste derbytorsken där inte hög moral och fightingspirit räckt till poäng. Det ska dock sägas att man lika gärna kunde fått med sig poäng i det händelsefattiga derbyt där man bland annat i slutet hade en otrolig dubbelchans att sätta dit kvitteringen. Jag tror DIF studsar tillbaka här och vinner när Sirius gästar. Några skador störde dock DIF inför derbyt med Pierre Bengtsson, Käck, Odhiambo och Schüller out. Oklart i skrivandets stund hur status på dessa herrar är. Piotr Johansson dock avstängd. Så potentiella ytterbacksproblem med andra ord på bägge sidor. Nåväl, Sirius ska man ändå lösa.

Sirius har fått klara sig utan Kouakou ett par matcher och oklart ännu om han blir fit till denna match. Utan honom har Sirius dubbla 0-3-förluster mot Mjällby och Hammarby. Sirius har spelat in acceptabla sju pinnar men då ska vi också komma ihåg att man tagit poängen mot Sundsvall hemma, Värnamo borta och Helsingborg hemma. När man sist ställdes mot toppmotstånd i form av Bajen hemma på Studan hade man inte skuggan av en chans och såg ut som vilsna juniorer när man knappt fick låna bollen av Hammarby. Likt Bajen var för tunga för Sirius tror jag även ett uppretat och revanschlystet Djurgården blir aningen för tunga för Sirius.

Djurgården -1 asian hcp spelas till 1.75 hos Coolbet.

Spela Djurgården -1 asian hcp på Coolbet