Speltips: Djurgårdens IF – Kalmar FF 14/8 “Orkar DIF?”

Speltips: Rijeka - Djurgårdens IF 21/7 "DIF reser till Kroatien"

JohanS

Djurgården är i kalasform och fortsätter sin långa streak utan förlust. Men hur länge orkar man kombinera tätt matchande?

Speltips

Att DIF är i gott slag har inte missat någon och vinsterna radas upp såväl i Allsvenskan som i Europaspelet. Det är mer eller mindre målfest i varje match och man ser blytunga ut. DIF har sedan en tid kombinerat ligaspel med cupspel och hittills gjort det med bravur, men ett poängtapp kom ju i och för sig mot Värnamo på bortagräs i senaste matchen i Allsvenskan. Finns risk för poängtapp på nytt? Å ena sidan är DIF så otroligt starka hemma på Tele2 och har den form de besitter, men å andra sidan vore det inte det minsta märkligt om ett nytt poängtapp kom inom kort givet det otroligt täta spelschemat. På det kommer man här sakna Bengtsson på ytterbacken och Schüller samt Findell på innermittfältet. Ruskigt tunga tapp där i synnerhet mittfältsduon är svåra att ersätta.

Kalmar har lite mittbacksbrist där man utan resultat fått in back up på den positionen och nu även fått Stenmark skadad vilket gör att man endast har två naturliga spelare på den positionen. Formen är också lite upp och ner där man förvisso senast tog en meriterande seger hemma mot AIK men nyligen fallit mot Degerfors och AIK på Friends. Dock bara tre pinnar bakom MFF/GBG och därmed lite småhäng på toppen. KFF vann även mötet med DIF i maj på Guldfågeln Arena. Dock tidigare haft det historiskt svårt mot blåränderna.

Jag misstänker att DIF inte kommer få det fullt så lätt mot KFF som oddsen antyder, sett till DIF:s rätt tunga spelartapp liksom förmodade slitna kroppar. Framförallt tror jag KFF lyckas göra mål på Tele2, om det sedan räcker för poäng återstår att se. DIF har släppt in mål i fyra av sina sex senaste matcher och ska kunna göra det igen. Båda lagen gör mål prövas till 1.95 hos bet365.

Spela Båda lagen gör mål på Bet365