Speltips: Dynamo Dresden – Kaiserslautern 24/5 “Dresden löser…

Speltips: Dynamo Dresden - Kaiserslautern 24/5 "Dresden löser…

Sanels Hörna

I takt med att fotbollsligorna tar slut ska samtliga kval avgöras. Ett kval som liras ikväll är det som handlar om uppflyttning till tyska Bundesliga 2. Dresden tar emot Kaiserslautern i returen där första matchen slutade 0-0. Mitt spel i denna match blir Dresden -1 asian handicap till oddset 4.28 på Pinnacle. Spelet betyder insatsen tillbaka om Dresden endast vinner med 1 mål. Vinst vid seger med mer än 1 boll. Nu till analysen.

Dynamo Dresden

Dresden är laget som den gångna säsongen spelat i Bundesliga 2. Man slutade på en kvalplats ner och får nu möta Kaiser. Dresden började säsongen svagt men lyckades under därefter spela upp sig en aning och såg inte helt kassa ut. De spelade emellanåt en trevlig fotboll med en hel del offensivt initiativ. Nu när det gäller som mest tror jag att laget löser kontraktet på sin hemmaplan. Man fick 0-0 borta mot Kaiser efter en svag offensiv insats. Jag antar att man ville få med sig ett neutralt resultat hem där man ska kunna avgöra. Analysen bygger på att man hade mer bollinnehav än Kaiser utan att för den delen skapa någonting. Hemma blir det en helt annan visa där Dresden bör visa att de besitter en betydligt bättre trupp. Skulle laget leda med endast 1 mål mot slutet av matchen bör Kaiser spela mer chansartat i jakt på kvittering. En matchbild som då skulle öppna upp för kontringar och lägen till fler mål. Förhoppningsvis löser Dresden det tidigare än så.

Kaiserslautern

Kaiserslautern lyckades knipa tredjeplatsen i tyska 3 ligan och knep därmed denna kvalplats. Mycket av framgången har man sin hemmaplan att tacka för. Borta spelade laget medelmåttligt och vann lika mycket som de förlorade. Det som verkar känneteckna laget är att de inte spelar med så högt bollinnehav, oavsett motstånd. Det betyder i princip att de sällan kan föra sina matcher eller etablera tryck. Utöver det avslutade Kaiser ligaspelet med tre raka förluster vilket gjorde att man missade uppflyttning med endast 1 poäng. Jag kan anse att om man verkligen ville eller hade kvaliten för en uppflyttning så hade man löst det i ligaspelet ist för att förlora sina samtliga tre matcher mot lag sämre än Dresden och utan något att spela för. Dresden bör ikväll påminna Kaiser om vfr man lirar i en division högre och avgå med en komfortabel seger till ett find odds. GL!

Spela Dynamo Dresden -1 asian handicap på Pinnacle