Speltips: Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 3/5 “Mer spetskvalitét…

Speltips: Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 3/5 "Mer spetskvalitét…

DannesTips

Så har vi kommit igång med slutspelet i NHL. Detta tips gäller första mötet mellan Edmonton Oilers och Los Angeles Kings och jag tycker att hemmalaget har mer att tillföra i högre kvalitet och går på vinst för Edmonton.

Lagen slutade på klara platser för playoff. Utan större dramatik så blev Edmonton tvåa i Pacific division och LA Kings trea.
Mötena här är nu i bäst av sju matcher där nu Oilers har hemmafördel.

Oilers fick igång sin målvakt Mike Smith %.915 bra i grundserien och vi hoppas han står i detta möte. Offensivt så finns ju fullt manskap att mästra. McDavid landade i grundspelet på 123 poäng (44+79) och Draisaitl 110 poäng (55+55). Dessa två spelare tillför laget hög kvalitét att jag tror Edmonton till och med klarar hela denna matchserie galant och går vidare.
På skadelistan i Edmonton finns tyvärr Nurse.

Kings har inte spelat slutspel sedan 2017-18. Nu har de ett lag som förvisso är ganska brett i kunskap och med en Kempe som är sampelt med playmakern Anze Kopitar ska man ha respekt för motståndet.
Generellt producerar dock inte Kings lika mycket som hemmalaget i offensiven. De har också dragits med skador defensivt länge.

Med en Smith som är i form och Oilers högkapabla poänggörare så håller jag Edmonton som rättmätiga favoriter. De har en väl fungerande kreativ spelstil som ska fälla avgörandet till deras fördel här. Jag lägger Edmonton Oilers vinst under ordinarie tid.

Edmonton Oilers vinner ordinarie tid odds 1,84 Betsson

Spela Edmonton Oilers på Betsson