Speltips: Edmonton Oilers – St. Louis Blues 2/4 “SecondUnit! Det…

Speltips: Edmonton Oilers - St. Louis Blues 2/4 "SecondUnit! Det…

DannesTips

I detta tips går 99,9% på magkänslan! Något säger mig att St. Louis Blues har vaknat, och detta är ett lag, en maskin – som sällan går att stoppa då!

Ledda av namn som O’Reilly, Tarasenko, Buchnevich har Blues nu kommit igång. Två raka segrar har det blivit i back-to-back med Vancouver Canucks.

Blues är i samma sits som hemmalaget Edmonton Oilers, man krigar i toppen i två olika divisioner.

Blues hade ganska nyligen en märklig svacka där spelet inte stämde alls. Mot Canucks har nu något hänt. St. Louis Blues spelar med en tanke, tar ’hits’, finns i ’slottet’ och jobbar hem med ’backchecking’. Jag tror lagmoralen stigit enormt i Blues nu och att de krigar ned Edmonton (inklusive förlängning och straffar).

Det som också talar för bortalaget är sitsen Edmonton sitter i med sina målvakter. Varken Mikko Koskinen, som startat frekvent nyligen, eller andrakeepern Mike Smith har sina bästa dagar vid stolparna.
Hurvida Oilers kan stå emot Blues-maskinen återstår att se, de har ju förvisso kvalitét framåt i McDavid&Co men samtidigt så kommer de vara tvungna att lägga mycket kraft på att försvara sig.

Om man ska göra en jämförelse så tycker jag också att Vancouver (som Blues mött) kan liknas vid ett ”Edmonton Oilers-light”. Lagen är okej skridskoåkare, avslutar ofta centralt och har ett smart passningsspel. Men det har nu Blues neutraliserat två gånger om i veckan.

St. Louis Blues Money Line till oddset 1,97 hos Betsson

Spela St. Louis Blues ML på Betsson