Speltips: Elfsborg – Malmö FF 4/9 “Två stukade lag”

Speltips: Elfsborg - Malmö FF 4/9 "Två stukade lag"

JohanS

Formlösa Elfsborg i tabellens ingenmansland utan vinst sedan juni månad tar här emot ett MFF som även de är i gungning. Vad kan vi vänta oss av denna match?

Speltips

Som Elfsborgs säsong bara blivit pannkaka. Man hade ju höga förväntningar på Boråslaget sett till senaste säsongernas prestationer och att årets trupp dessutom på inget sätt är dålig- tvärtom spetsig. Verkar som att Thelins långa sejour i klubben kanske går mot ett slut efter säsongen då man nog behöver en ny röst för att inspirera den trupp som ju ska hålla för topp 4-5. Hur som haver, Elfsborg har inte vunnit en match sedan 27 juni hemma mot Varberg. Därefter har man alltså en negativ streak på hela elva matcher utan trepoängare (Europa inräknat). Ska dock sägas att sex av dessa matcher slutat med kryss, så vore samtidigt orättvist att beskriva Elfsborg som någon slagpåse just nu. Elfsborg kommer från en 1-2-förlust sist borta mot Djurgården och den får även beskrivas som en hedersam förlust då Elfsborg verkligen stod upp bra och skapade tillräckligt för att få med sig ett nytt kryss i bagaget- men så blev alltså icke fallet. Mål framåt gör man ju allt som oftast och man har i sex raka matcher hittat nätet. Men man är tyvärr på tok för svajiga bakåt. Simon Olsson och Zandén har också lämnat under sommarfönstret. Tror Elfsborg på nytt ska kunna göra mål hemma mot ett allt annat än vattentätt MFF. Men besegra de svenska mästarna? Nä det tror jag ändå inte. MFF är ett riktigt boogieteam för Elfsborg. Med undantag för en hemmaseger år 2020 för Elfsborg så får vi backa hela vägen tillbaka till år 2014 för att hitta föregående vinst över skåningarna. Elfsborg lirar även svenska cupen ikväll torsdag och får en mindre dags vila än MFF till det här mötet.

Malmö fortsätter att blanda och ge. Dubbelmötet med turkiska Sivasspor som garanterade gruppspel i Europa League var en insats som bådade gott för MFF och gav viss gnista inför hösten. Visst att spel på dubbla fronter minskar MFF:s chanser att nå topp3 i Allsvenskan, men å andra sidan har MFF på pappret bäst schema av samtliga topplag inför avslutningen. Men så kom 0-1-förlusten hemma mot Kalmar som en ny ordentlig käftsmäll. Och käftsmällar har MFF sannerligen gått på var och varannan match på senare tid. Sliten trupp vad det verkar då Kiese-Thelin och Christansen inledde bänk mot Kalmar, inte för att de var skadade, men på grund av just slitna kroppar. Men visst får vi starten på båda dessa herrar här? Kiese-Thelin spelade åtminstone i MFF:s cupmöte i veckan och nätade. MFF må vara i skakig form men att åka och ta poäng borta mot ett Elfsborg som inte har något att spela för, det måste vi ändå kunna se som ett sannolikt utfall. Dock inte övertygad om MFF:s chanser att hålla nollan. Dels har vi Elfsborgs målfacit på sistone. Dels har vi MFF:s svajighet bakåt. Men också slutligen skador och avstängningar i de himmelsblås bakre led. Johan Dahlin åkte på en hjärnskakning och riskeras väl inte här, där Diawarra väl får fortsätta stå? Hadzikadunic är avstängd. Och defensiva mittfältaren Pena utgick skadad sist och är osäker till spel här- har dessutom gått ut och snackat om att han vill lämna vilket kanske inte tas emot särskilt väl i MFF-lägret.

Ett Elfsborg som har noll och ingenting att spela för mot ett MFF som måste komma topp 3 för att rädda ansiktet bör innebära poäng för gästerna. På det väger vi in att Elfsborg varit ett motstånd som MFF trivts väldigt bra emot på senare år. Ger också denna match goda möjligheter att innehålla en del mål. Landar i att jag prövar X2 & båda lagen gör mål till 2.23 hos Unibet (bygg spelet själv).

Spela X2 & båda lagen gör mål på Unibet