Speltips: England – Spanien 20/7 “Värmen kommer vara avgörandet i…

Speltips: England - Spanien 20/7 "Värmen kommer vara avgörandet i…

Stenberg

Hallå i stugan!

Fina slantar in återigen under detta mästerskap då vi prickade in att båda lagen skulle göra mål i matchen mellan Island och Frankrike. Vi fick dock vänta ända till den 100e matchminuten för att kunna rätta spelet grönt och det tack vare en straff för Island. Men dessa vinster känns desto skönare efter att ha fått svettats en del, eller hur? 🙂

Nu är det dags att inleda kvartsfinalerna och först ut att synas är matchen mellan värdnationen England och en av det tuffaste motståndarna i Spanien.

Let´s Go!

England – Spanien i den första av fyra kvartsfinaler och matchen spelas på Falmer Stadium i Brighton & Hove. Matchen kommer att spelas i en olidlig värme enligt väderprognoserna!

Detta ser på förhand ut att kunna bli en riktigt nagelbitare mellan de två lag som haft mest bollinnehav hittills i turneringen.

Om vi börjar med att ta en snabb återblick till lagens gruppspel, så höll England för favoritskapet i att vinna sin grupp. Att man dock skulle göra det så enkelt som man ändå gjorde mot lagen Österrike, Norge och Nordirland var kanske inte alla som trodde? Idel segrar och 14-0 är ett imponerande facit och efter dessa resultat så har lejoninnorna seglat upp som favoriter till att ta hem hela mästerskapet.

Men för att man ska kunna nå hela vägen så krävs det idel segrar i resterande matcher och först ut är en av förhandsfavoriterna Spanien, som kan komma att bli en svår nöt att knäcka för lagets stora succéspelare Bethany Maed, som hittills har gjort hela fem mål och två assist.

Räkna aldrig bort Spanien

Inför detta mästerskap så var Spanien en av förhandsfavoriterna och mycket tack vare lagets och världens bästa spelare Alexia Putellas i truppen. Men tyvärr skedde det som inte fick ske och Putellas skadade sig bara ett par dagar innan mästerskapet. Självklart så har det skakat truppen och det har även märkts i lagets insatser hittills i turneringen. Två segrar och en förlust blev dock resultatet som tog laget vidare till kvartsfinal, men spelet har haft allt utom det man önskat sig och Spanien måste höja sig både en och två nivåer om man ska vara kvar i turneringen. Man ska dock ej räkna bort Spanien och det finns kvaliteter i truppen som kan ta dom vidare även utan världsstjärnan Alexia Putellas!

Nu till spelet!

Jag har kikat närmare på ett underspel till denna kamp och jag finner värde i att spela under 2,5 mål.

Vi kommer få se två lag som haft mest bollinnehav hittills i turneringen och två lag som gillar och ha den inom sig så mycket som möjligt. Det är även Brittiskt värmerekord just nu och förutsättningarna vad gäller träningar osv. har ej varit optimala för något av lagen utan fokuset har hela tiden varit återhämtning och tanka vätska.

Jag tror vi kommer få se en väldigt avvaktande inledning på matchen där inget av lagen vill ta ut sig i onödan och detta kommer leda till att tiden går och går.

När väl ett eventuellt ledningsmål för något av lagen kommer så handlar det om att enbart försvara den och ej gå för mycket framåt!

Även statistiken talar för mitt spel, då fem av lagens tio inbördes möten har slutat med under tre mål och samtliga tio matcher har varit extremt jämna och tuffa!

Faktorer som pekar för mitt spel:

Den otroliga värmen som råder i England just nu kommer påverka tempotTvå lag som älskar att hålla i bollen och avvaktaStatistiken talar för en jämn och tuff kamp

Spelet

Jag spelar under 2,5 mål i matchen till 1,70x insatsen

Stort lycka till!

/ Andreas

Spela Under 2,5 mål på Bet365