Speltips: England – Tyskland 31/7 “Nervositet och spänning fäller…

Speltips: England - Tyskland 31/7 "Nervositet och spänning fäller…

Stenberg

Hallå i stugan!

Efter liten vilopaus från mästerskapet efter senaste semifinalen är vi nu framme vid den stora finalen på Wembley. Värdnationen England mot den Tyska maskinen och vilken häftig match detta kommer att bli.

Ska England äntligen få sig en mästerskapstitel igen eller är det tyskorna som ska fortsätta att dominera vad gäller mästerskapsguld?

Let´s Go!

Som sagt, vilken otroligt mäktig final vi har framför oss på ett slutsålt Wembley och får bara gåshud av tanken på vilket tryck det kommer att vara på arenan.

Hela England kokar och det sjungs, ”It’s Coming Home” på alla dess möjliga platser runt om i landet. Rösterna höjdes inte mindre efter semifinalkrossen mot Sverige med 4-0 heller. Tvärtom och Engelskorna kommer till final med ett sprudlande självförtroende och med drömmar om guld!

Mästerskapsrutinen avgör?

Tyskland står för motståndet och det är såklart drömmar om guld även i detta läger. Det fullkomligt lyser form om varenda spelare i denna tyska maskin och laget har varit så gott som fläckfria i den här turneringen. Framåt öser Alexandra Popp in baljor (6st) och laget har dominerat defensiven med endast ett insläppt, där det första (!) insläppta målet kom mot Frankrike i semifinalen. Komiskt nog genom ett självmål!

Tyskland laget har ett otroligt facit under mästerskap genom tiderna. Det här blir deras nionde besök i en EM-final och av dessa har nationen tagit guld i åtta!

Dessa två nationer möttes i finalen 2009 och då skrevs resultatet till 6-2 till Tyskornas fördel! Faktum är att England har ett otroligt trist facit mot Tyskland, där det på 27 matcher blivit 21 förluster, fyra oavgjorda och enbart segrat i två!

Jag tror, tyvärr, att “Lionesses” får det svårt i denna match och jag har Tyskorna som slutsegrare av detta EM sedan tidigare, dock vill jag ej reka någon vinnare här utan har istället tänkt mig ett roligt specialspel och det i form av att det blir straff i matchen till roliga 3,75x insatsen.

Kateryna Monzul är kvinnan som ska döma denna EM-final och detta är en väldigt erfaren domare som bland annat brutit ny mark för kvinnliga fotbollsdomare, då hon 2016 blev den första kvinnan att döma matcher i den ukrainska herrligan. En domare som är ganska glad i korten och har några tilldelade straffar på kontot. Monzul dömde även Sveriges match mot Belgien i gruppspelet.

Faktorer som pekar för mitt spel:

Nervositeten i en final som kan påverka vissa beslut!VAR kliver in fler gånger i en final för att ej incidenter ska missas!Domare Monzul har dömt straffar tidigare i turneringar!

Spelet

Jag spelar att det blir straff i denna EM-final till 3,75x insatsen

Stort lycka till!

/ Andreas

Spela Straff i matchen på LeoVegas