Speltips: Eupen – Seraing 19/8 “Prevljak målar”

Speltips: Eupen - Seraing 19/8 "Prevljak målar"

Sanels Hörna

Fredagen till trots är det relativt sparsamt med kvalitetsfotboll. Kvällens match hämtas i Belgien där Eupen tar emot Seraing. Det handlar om två lag som gör upp om vem som är sämst. Jag väljer här ett målspel där bosniern Smail Prevljak (Eupen) ska göra mål till 2.16 på Mrgreen.

Eupen

Det klassiska mittenlaget Eupen har börjat säsongen svagt och ligger trea ifrån botten i den belgiska högstaligan. Detta till trots har man gjort 5 mål på 4 matcher. Bra siffror för ett bottenlag. Den svaga poängskörden kan skyllas på det tuffa motstånd man ställts emot. Eupen har redan mött tre av seriens bästa lag i Genk, Cl Brugge och Antwerp. Man lyckades till och med besegra Club Brugge hemma med 2-1 trots en man kort i nästan 30 minuter. Anfallaren Prevljak gjorde ett av målen. Utöver det har han även gjort mål på topplaget Genk. Den bosniska landslagsspelaren är en vass anfallare som hugger på allt. Han är dessutom lagets straffskytt och väntar fortfarande på att få slå säsongens första straff. Kanske kommer det ikväll? Eupen är ett spelande lag som skapar mycket i sina matcher. Ikväll kommer de att dominera ett betydligt sämre lag. Jag tror man gör minst två mål och att Prevljak hamnar i målprotokollet.

Seraing

Det finns tyvärr inte mycket positivt att säga om detta lag. Man ligger sist i ligan med noll inspelade poäng samt ett enda gjort mål på fyra matcher. Det kan tilläggas att Seraing inte mött något jättebra motstånd heller bortsett från Anderlecht som gjorde hela 3 mål på 30 minuter på dem. Ikväll tror jag ändå att Seraing lite naivt kommer att spela öppet och försöka gå för seger. Det bör finnas stora ytor för hemmalaget Eupen att operera på och få till några gyllene lägen. En passande matchbild för en hungrig forward. Lycka till!

Spela Smail Prevljak gör mål på Mr Green