Speltips: Everton – Chelsea 6/8 “Om kaoset på Goodison mellan…

Speltips: Everton - Chelsea 6/8 "Om kaoset på Goodison mellan…

Ridderwall

Säsongens första PL-lördag avslutas med 18.30 matchen mellan Everton och Chelsea på Goodison Park. Det är ett möte mellan två lag som överlevde extraordinära kaos och nu letar efter nystarter, men jag tror att mötet kommer falla in i gamla hjulspår.

Everton överlevde till slut och höll sig kvar efter några heroiska insatser mot slutet och kunde till slut andas ut och fira ordentligt. Lite väl ordentligt…

Under sommaren har man tappat Richarlison till Tottenham och det är ett rejält avbräck men de två värvningar som sticker ut tror jag ändå kommer visa sig vara bra rekryteringar. Det är absolut inga duvungar men Tarkowski och McNeil från Burnley är spelare som trots allt tagit ett steg uppåt och jag tror att man bottnar utan problem. Det bästa för Everton tror jag dock är att Anthony Gordon är ett år äldre, ett år bättre, ett år kaxigare och tar ansvar därefter. Gordon var stundtals strålande ifjol och kan han bygga vidare på det blir han en nyckel för Lampard och en herrans massa miljoner när han lämnar.

Everton avslutade försäsongen bra men de inledande två matcherna var oroväckande svaga och känslan var att man var tillbaka i det där krisläget igen men helt utan väg ut den här gången, detta trots att det var försäsongsmatcher.

Chelsea överlevde ingen nedflyttningsstrid men man överlevde sanktioner, spekulationer, förändrade förutsättningar och till slut nytt ägarskap. Många har undrat vad Todd Boehlys styre kommer innebära och det är hittills tydligt att man behöver tid men det man faktiskt lyckats få in är inget annat än extremt imponerande.

Koulibaly från Napoli och Sterling från City samt Conor Gallagher tillbaka från lån och Chilwell från skada kommer hjälpa laget direkt. Dessutom verkar Cucurella i stort sett klar och Fofana jagas aktivt, precis som Frenkie De Jong. Vad Boehly är får vi vänta med att fastslå men han verkar inte sakna ambition.

Försäsongen har varit stökig. Fullt av rykten in, rykten ut, transferkamper och svaga insatser i matcherna har gjort att man går in i säsongen med en lite underdogstämpel, värvningarna till trots. Man avslutade dock med två starka insatser mot Udinese och det tror jag var viktigt för harmonin. Chelsea är långt ifrån klara på marknaden men det man har nu är vad man har på lördag också.

Speltips

Flera gånger inför det här mötet har jag suttit och analyserat de förändrade förutsättningarna, spelarna, schemat och formen för att när matchen drar igång bara sucka. När de här lagen möts handlar det om Everton mot Chelsea och oavsett vilka spelar så ser det likadant ut.

Det blir fysiskt, kaotiskt och märkliga misstag över hela plan. Det blir Championshipfotboll. Det har de senaste åren passat Everton bättre och det är ett spel man hanterar bättre än Chelsea. Nu saknar man visserlien Calvert-Lewin men den typen av kvalitet har inte behövts historiskt i det här mötet och man möter ett Chelseaförsvar som är allt annat än samspelt.

I andra änden har vi ett Chelsea som oavsett om spelet funkar eller inte har mer än nog kvalitet att såra ett kaotiskt Everton och man har en del spelare som klarar sig utmärkt under dessa förutsättningar. Den här matchen kan bli 1-1, den kan bli 1-5 och den kan bli 3-2 men jag är helt övertygad om att båda lagen, på ett allt annat än strukturerat sätt, hittar målet.

Båda lagen gör mål spelas till 1,98 gånger pengarna.

Lycka till!

Heroiska insatser – ch

Spela Båda lagen gör mål på Unibet