Speltips: Everton – West Ham 18/9 “Islossning på Goodison Park?”

Speltips: Everton - West Ham 18/9 "Islossning på Goodison Park?"

Ridderwall

En av matcherna jag ser fram emot mest den här helgen är mötet mellan Everton och West Ham. Knappast för att det kommer se ut som prime El Clasico eller vara något spelmässigt mästerverk utan för att det kommer att bli en otroligt intensiv, fysisk och händelserik match.

Everton har inlett säsongen ungefär där man avslutade den förra och säsongens hittills enda seger kom i cupen mot Fleetwood. Spelmässigt har det dock sett bättre och bättre ut, både offensivt och defensivt. 0-0 mot Liverpool senast var ett steg i rätt riktning och man såg stundtals riktigt bra ut.

För första gången på flera år är känslan att man faktiskt lyckats med lite rekryteringar. Coady och Tarkowski bildar ett riktigt stabilt mittlås och Onana på mittfältet är en spelare som imponerat stort på mig hittills. Framåt finns kvalitet, om än inte för toppen, i Maupay, Gray och Gordon.

Man kan egentligen säga exakt samma om West Ham, även om utgångspunkten är långt ifrån densamma. West Ham är de senaste årens stora överraskning och Moyes har gjort ett strålande jobb med det här laget. Man inledde dock horribelt men precis som Everton så har man kommit igång spelmässigt och till viss del även resultatmässigt där man endast förlorat en av sina sex senaste matcher. Av dessa sex matcher är tre ifrån europaspelet så det är dags att börja leverera även i ligan om detta inte ska bli en mellansäsong.

Speltips

Jag tror, som sagt, att vi får se en intensiv och fysisk match men det finns definitivt tillräckligt med skickliga spelare för att leverera individuell briljans på hög nivå. Jag förväntar mig en ganska böljande matchbild med två lag som gillar att spela rakt och lyckas man med detta är man farliga. Det har Everton visat på sistone och West Ham senaste åren.

Jag väljer faktiskt att ignorera det faktum att inget av lagen flugit offensivt än och tillsammans gjort sju mål på de inledande sex matcherna. Det finns för mycket kvalitet och det kommer att bölja för mycket för att det inte ska skapas ytor i sista tredjedelen. Väl där är det bara en tidsfråga innan spelare som Gordon, Gray, Paqueta, Fornals och Bowen får det att flyga och det skulle inte förvåna mig om det är här det händer.

Båda lagen gör mål spelas till 1,79 gånger pengarna.

Spela Båda lagen gör mål på Unibet