Speltips: FC Zürich – Arsenal 8/9 “Arsenal fortsätter övertyga?”

Speltips: Arsenal - Leeds 8/5 "Hyperviktigt möte"

Stenberg

Hallå i stugan!

Blickarna riktas mot Europa Leauge denna torsdag och vi beger oss denna gång till Schweiz och Letzigrund för möten mellan FC Zürich – Arsenal!

Formen är fin för dagen efter flera fina spel in och vi hoppas segertåget fortsätter även efter denna afton.

Let´s Go!

Mikael Artetas Arsenal åkte säsongens första förlust senast, när laget besökte Manchester. Läget i tabellen är ändå oförändrat och man toppar den fortfarande.

Nu vankas det premiär i Europa Leauge och motståndet för dagen är Schweiziska FC Zürich som inte alls har börjat sin säsong på så smickrande sätt. Laget som vann den schweiziska ligan tämligen överlägset i våras lyckades kvala sig in till Europa Leauge detta år men utöver det är det ingen dans på rosor hittills. Efter att sju matcher spelats så har laget endast mäkta med två poäng och står fortfarande segerlösa. Hemma har laget inte lyckats knipa några poäng alls och det börjar snart bli lite “kniven mot strupen” för tränare Franco Foda. Till sitt försvar hör väl att laget tappat några viktiga spelare inför denna säsong och i truppen kan vi hitta spelare som den gamle AIK-backen Mets och Kalmar-backen Aliti. Två spelare som väl var okej i Allsvenskan, inget mer. En annan väldigt viktig faktor att ta med sig inför detta möte är att på grund av ett friidrottsevent i Zürich så kan laget inte spela den här matchen på sin ordinarie hemmaplan. Fördel Arsenal även här är känslan på förhand!

Öser på trots rotation!

Jag tycker uppgiften för Arsenal här är rätt så tacksam och trots en hel del rotation i laget så lär vi få se en stark offensiv elva med kanske framförallt en målsugen Eddie Nketiah framåt. En spelare som kommer göra allt för att kunna få chansen även till ligaspelet, trots hård konkurrens på den positionen. En spelare som säsongen 20/21 i Europa Leauge faktiskt hade ett riktigt vasst målsnitt. I övrig tror jag en del ordinarie spelare roteras hos engelsmännen, men trots det så ska man vara favoriter och faktum är att jag håller Arsenal även som favoriter till att ta hem hela turningen tillslut.

Zürich håller jag som ett av turneringens sämre lag och har inte mycket offensiv kraft alls för dagen. Faktum är att jag anser att en elva med enbart bänkspelare hos Arsenal ska ha bra chans mot Zürich och det lär vi förhoppningsvis bli varse om tidigt av matchen.

Ett Arsenal i full form mot ett lag utan självförtroende för dagen ska vara en munsbit och jag tror vi kommer få se en målrik historia för Engelsmännen och hugger ett handikapp-spel till fint odds.

Faktorer som pekar för mitt spel:

Ett Arsenal i högform för dagenEddie Nketiah som älskar förutsättningarnaZürich håller jag som ett av turneringens sämre lag med darrigt försvarsspel

Spelet

Jag spelar att Arsenal vinner med -1,5 Asian till fina 1,890x insatsen

Stort lycka till!

/ Andreas

Spela Arsenal -1,5 Asian på Bet365