Speltips: Feyenoord – Marseille 28/4 “Oberättigad hemmafördel”

Speltips: Feyenoord - Marseille 28/4 "Oberättigad hemmafördel"

Sanels Hörna

Den för året nya UEFA turneringen, Conference League, är inne i semifinalfasen. Matchen jag kikar extra på är Feyenoord – Marseille där hemmalaget har blivit satta som favoriter till segern och därmed även i andra kolumner. Jag anser att bortalaget har goda chanser här och lirar Marseille att få över 4.5 hörnor till oddset 2.14 på Unibet.

Holländska Feyenoord har motsvarat förväntningarna denna säsong. Laget står på en stabil tredjeplats bakom Ajax och PSV och har tagit sig hela vägen till semi i denna turnering. Man spelar en offensivt inriktad fotboll och levererar mål ifrån flera par fötter. Det är vad man är van vid av att se av detta Feyenoord som är den ständiga trean i den inhemska ligan som är en av Europas målrikaste. I Conference League får jag ändå medge att laget kommit lite längre än jag förutspått. Samtidigt slog man ut ett skadeskjutet Slavia Prag i kvarten vilket kanske säger en del om turneringens kvalitet. Bolagen har ikväll Feyenoord som favorit till segern. Jag kan inte säga att jag är ense med dem där men hoppas att de får rätt då ett sådant resultat skulle gynna kvällens hörnspel. Det förlorande laget pressar ju som oftast för kvittering och belönas oftast med hörnor.

Marseille har gjort en finfin säsong. Laget står på en klar andraplats i Franska Ligue 1 som jag rankar betydligt högre än holländska Eredivisie. I min mening skiljer det lika mycket mellan ligorna som det skiljer mellan Allsvenskan och Superettan. Marseille har under året utvecklats till ett bollförande lag som gärna går på offensiven. Det är därför ingen ovanlighet att de ofta löser väldigt många hörnor i sina matcher. Ikväll tror jag att de ganska snabbt kommer att inse att de är det bättre av de båda lagen och att de således kommer att koppla ett grepp om matchen. Förhoppningen är att Feyenoord kan streta emot i defensiven så att Marseille får anledning att anfalla. Det vore mumma för kvällens hörnspel. GL!

Spela Marseille över 4.5 hörnor på Unibet