Speltips: Finland – USA 16/5 “Usa tar poäng mot värdnationen!”

Speltips: Finland - USA 16/5 "Usa tar poäng mot värdnationen!"

DannesTips

Hemmanationen Finland spelar måndag kväll mot USA. Värdnationen har gjort det bra med två raka segrar och 6 poäng på kontot – men nu tror jag det blir en tuffare uppgift.

VM är inne i tredje omgången. Det börja utkristalliseras vilka lag som kommer ha med slutspel och som kommer gå vidare. I grupp B så är både Finland och USA kandidater till slutsegern och kvällens match är viktig för positionering i gruppen.

Det har varit stabila poäng in på kontot för finska lejonen. Norge pulveriserades med siffrorna 5-0 och Lettland besegrades med 2-1. Finland är kända för att vara tuffa att möta då de har hög lagmoral och är samspelta. De har en bra offensiv med tillskott från NHL i Joel Armia (Montréal Canadiens) och Mikael Granlund (Nashville Predators).

Usa är också ett mästerkapslag som kan tagga till ordentligt ”när det gäller”. Vi hittar också endel individualister i truppen – i den bemärkelsen att vi kan förvänta oss ledargestalter som kliver fram när det behövs för laget.
Spelare vi känner igen och som ska leda Team Usa är Mathew Barzal (Islanders), och backarna Seth Jones och Sam Lafferty (Chicago Black Hawks).

På målvaktssidan har laget två dugliga keepers i Strauss Mann (Skellefteå AIK) och Jon Gillies (NJ Devils).

Visserligen har Finland hemmaplan med stöd från publik och coachfördel. Ser dock Usa som ett hungrigare lag när det gäller cupmatcher (även om det är ett gruppspel).

Dubbelchans X2 USA till oddset 1,97 hos Betsson

Spela X2 USA på Betsson