Speltips: Finland – USA 28/5 “Finska lejonen mot VM final”

Speltips: Finland - USA 28/5 "Finska lejonen mot VM final"

Åkesson

Vi har kommit fram till semifinalerna i Hockey VM, och först ut är hemmanationen, Finland, mot USA. Förhandsfavoriten Finland har gått som tåget i turneringen, och endast förlorat en match, mot Sverige efter straffar. Nu är det bara ett hinder kvar innan finalen, och jag tror man bara löser denna uppgift. USA har smugit sig fram i turneringen och nu är man bara en match från final. Jag tror dock att det tar stopp mot ett mycket bra Finland.

Finland

Finland har som sagt gått som tåget genom turneringen. Man vann sin grupp och tog 19 av 21 poäng. I kvartsfinalen vände man ett 0-2 underläge till vinst med 4-2 mot Slovakien. Finland har ett bra lag, man har fördelen av hemmaplan och jag tror man bara vinner denna match.

USA

USA slutade på en 4:e plats i samma grupp. Sedan gjorde man en bra kvartsfinal och vann mot Schweiz med 3-0. Jag tycker att USA blandat och gett hittills i turneringen. Man har förlorat mot Tjeckien och Finland, dessutom tappat poäng mot Österrike. Jag tror att det blir respass mot Finland för USA:s del.

Speltips

Lagen möttes i gruppspelet, då vann Finland med 4-1. Finland har ett bättre lag, man har publiken i ryggen och min känsla är att man är det bästa laget i turneringen. Mitt speltips blir därför Finland -1.5 till oddset 2.35 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson

Spela Finland -1.5 på Unibet