Speltips: Fiorentina – Roma 9/5 “Mourinho kan Italiano”

Speltips: Fiorentina - Roma 9/5 "Mourinho kan Italiano"

Sanels Hörna

Omgång 36 i Serie A ska avrundas med en måndagsmatch. Det är inte vilken match som helst. Fiorentina tar emot Roma i en spännande uppgörelse om de åtråvärda Europaplatserna. Jag tror på ett spelövertag för hemmalaget och lirar Fiorentina över 5.5 hörnor till oddset 2.65 på Betsson.

Fiorentina har spelat väldigt charmigt under nye tränaren Italiano. De är ett lag som pressar högt och har mycket boll. Detta spelsätt kan dock lätt straffa sig när man möter lag som är taktiskt skickliga. Det är en baksida som Fiorentina fått erfara vid några tillfällen i år. Inför kvällens match ligger Fiorentina en seger ifrån Europaspel. Positioner som Atalanta och just Roma innehar. Med det sagt bör det vara en självklarhet att hemmalaget kommer att spela för en seger. Hela truppen är i princip intakt och tränaren kommer att kunna ställa upp sin starkaste elva. Jag tror på kraftig speldominans för Fiorentina och att de sin vana trogen kommer att pumpa hörnor.

Roma tog sig i veckan till final i Conference League. Väldigt stort av huvudstadslaget som inte spelat final i en europeisk cup på 31 år. All cred till Mourinho som fortfarande motbevisar sina tvivlare. Min tanke är att cupmatchen ska ha tagit ut sin rätt en aning på spelarna och att de därmed bör vara lite tröttare än Fiorentina i kvällens match. Mourinho är dessutom en taktiker som anpassar sig kraftigt efter sitt motstånd. Ikväll tror jag att han är väl medveten om hur Italiano gillar att spela och kommer nog inte att lägga sig i. Tvärtom bör Fiorentina tillåtas att ha överdrivet mycket boll medan Roma står rätt och främst går på kontring. Jag tror att Roma vore relativt nöjda med oavgjort vilket då ger oss en match där Roma “spelar på resultatet” medan Fiorentina går för segern. En matchbild som är väldigt bra för kvällens hörnspel. GL!

Spela Fiorentina över 5.5 hörnor på Betsson