Speltips: Frankrike – Italien 18/5 “Jämn tillställning i bottenmötet”

Speltips: Frankrike - Italien 18/5 "Jämn tillställning i bottenmötet"

Åkesson

Det är dags för gruppspelets fjärde omgång i Hockey VM, och vi vänder oss till bottenmötet mellan Frankrike och Italien. Två lag förmodligen inte kommer gå till slutspel, men som krigar för att undvika sistaplatsen i gruppen. Det är med andra ord viktiga poäng på spel, och jag tror på en jämn och tajt match. Frankrike är ganska stora favoriter, lite i överkant enligt mig.

Frankrike

Frankrike har spelat tre matcher hittills i turneringen, varav en vinst och två förluster. I premiären blev det förlust mot Slovakien med 2-4, sedan vinst mot Kazakstan med 2-1, och senast knapp 2-3 förlust mot Tyskland. Med andra ord så har man inte mött de bästa lagen, men man har samtidigt spelat jämnt i samtliga matcher. Nu väntar Italien i en match där man är ganska stora favoriter. Min känsla är att det inte blir allt för lätt och jag tror Frankrike kommer få kämpa.

Italien

Italien har i skrivande stund spelat två matcher i turneringen. Det blev förlust med 5-2 i premiären mot Schweiz, och det följdes upp med en 1-6 förlust mot Kanada. Italien har fått en tuff inledning, men samtidigt har man mött två tuffa lag, och det är inte i dom matcherna man ska ta poäng. Nu väntar viktig match mot Frankrike, och här kommer Italien vara rejält förberedda. I min bok är man inte ett så mycket sämre lag, och jag tror på poängchans.

Speltips

Två ganska dåliga lag, och jag tror på en jämn match. Lagen möttes innan turneringen, och då vann faktiskt Italien med 1-0. Frankrike är lite för stora favoriter i min mening i denna match, och jag tror Italien mycket väl kan skrälla. Jag fegar dock lite och mitt speltips i matchen blir därför Italien +2.5 till oddset 1.82 gånger insatsen. Alltså vinst om Italien vinner, spela oavgjort eller förlora med max två puckar.

Lycka till!

/Åkesson

Spela Italien +2.5 på Betsson