Speltips: Frölunda HC – Örebro HK 22/9 “Räkna med att det gnuggats…

Speltips: Frölunda HC - Örebro HK 22/9 "Räkna med att det gnuggats…

DannesTips

Torsdag och i Scandinavium tor Frölunda HC emot Örebro HK. Båda lagen spelade oavgjort i öppningsomgången. Nu får åter Frölunda hemmafördelen och med justeringar i spelet tror jag att en av lagets frontfigurer plockar många poäng.

Ryan Lasch behöver väl i hockeykretsar egentligen ingen närmare presentation. Nummer 81 i har över 250 matcher i Frölunda HC tröjan och mer än samma antal poäng för laget.
Om man ändå ska göra en kort sammanfattning så fyller han en mycket stor funktion som speluppläggare. Det visar bland annat statistiken med fler assist än mål, förra säsongen var den hittills bästa med 66 poäng (13+53 i grundserien)

Frölunda spelar någon form av amerikansk ishockey som bygger på långa anfall och stor passningsskicklighet. Detta spelsätt kommer väl bland annat till sin rätt Powerplay.

I premiären mot Timrå IK (2-3, 2-2) så hade Ryan Lasch en speltid på över 22 minuter, det visar att coach Roger Rönnbergs har stort förtroende för amerikanen.
Powerplay behöver förbättras – och jag tror de hårdtränat spelformen i veckan. Frölunda fick 15 minuter mot Timrå och inga mål, förvisso så blev det mål i situationer just efter 2 minuter tickat förbi. Men spelet behöver finjusteras sista passningarna till och mot mål. Jag räknar som sagt med mer skärpa ”där” under säsongen.
Lasch spelade 8 minuter Powerplay senast och mycket av spelet går via hans klubba i pp.

Jag tycker Örebro möter ett skickligare lag än i premiären (Linköping) och tror att Frölunda kommer föra spelet, och lägger därför;

Ryan Lasch gör minst 2 poäng till oddset 2,50 hos Betsson
Spelet är inklusive Övertid (exklusive straffar)

Spela Ryan Lasch gör minst 2 poäng på Betsson