Speltips: Frölunda HC – Timrå IK 17/9 “Målfyrverkeri redan i…

Speltips: Frölunda HC - Timrå IK 17/9 "Målfyrverkeri redan i…

DannesTips

I helgen startar SHL-säsongen 2022/23. Jag tror vi får se ett målrikt möte mellan Frölunda och Timrå på lördag då det finns intressanta spelare som tillkommit i lagen. Över 5,5 mål läggs i matchen.

Sveriges högsta liga inom ishockey startar 17.e september. Den efterlängtade serien SHL är några profiler rikare och redan i öppningsmatchen i Göteborg hittar vi en av de heta spelarna i ligan och Timrå IK, nämligen Jonathan Dahlén från tidigare bland annat San Jose Sharks.

Om vi börjar med att titta på gästerna i matchen så har Timrå förstärkt med bland annat Nick Halloran (F) 6+7 på 28 matcher från Örebro, Elmeri Eronen (D) från TPS. Den intressantaste värvningen är tidigare nämnda Jonathan Dahlén. Det blev 12+10 på 61 matcher i NHL för 24 åriga Dahlén. Att vi får se honom i SHL ska givetvis bli intressant och höjer statusen på ligan.

Göteborgslaget har höga förväntningar på sig och de har fortsatt i år en spännande trupp. Jag gillar deras kreativa powerplay med Ryan Lasch ofta som kompositör. Fjolåret blev det en fjärdeplats i ligan och de kommer säkerligen med inställningen att den positionen ska förbättras!

Premiärer är intressanta då lagen inte har mötts tidigare och är ’oscoutade’ inför säsongen, det bådar för en öppen match.
Båda lagen har producerat en hel del mål i försäsong och CHL-spel. Kanske en viss fördel till hemmalaget i att de har matchats ”skarpt” flera tillfällen. Timrå har också fått igång nämnda spelare med rutin och spets som Eronen, Halloran och Lander, samt det ska bli intressant att se lagets förstauppsättning med Hartmann-Hanzl-Dahlén.

Jag tror att det kommer bli bra drag i Scandinavium och lägger över 5,5 mål!

Spela Över 5,5 mål på Unibet