Speltips: Fulham – Liverpool 6/8 “Liverpool för hela slanten på…

Speltips: Liverpool - Tottenham 7/5 "Mycket på spel"

Ridderwall

Crystal Palace och Arsenal tjuvstartar visserligen på fredagskvällen men Premier Leaguesäsongen kickar igång ordentligt på lördagen där nykomlingarna Fulham tar emot Liverpool i den tidiga matchen.

Fulham, med Mitrovic i spetsen, öste in mål och vann till slut Championship på godkända 90 poäng före Bournemouth och vatten är vått. Frågan är hur man ska klara sig i högstaligan den här gången och det är väl relativt få som tippar dem som årets överraskning. Den här gången har det inte spenderats några miljarder utan man har värvat väldigt sparsamt och mest notabla transfern får ändå ses vara den av Carvalho, till just Liverpool. In har visserligen Leno kommit från Arsenal och det är en stabil målvakt men det är också det enda “säkra kortet” man värvat. Andreas Pereira från United, Mbabu från Wolfsburg och Palinha från Sporting kan säkert överraska men på förhand är det svårt att tro att det ska bli något annat än ännu ett tufft år i högstaligan.

Det höjdes lite på ögonbrynen när Liverpool “valde” att låta Sadio Mane gå, det är också lagets största transfer i sommar, Darwin Nunez och Carvalho till trots. Backar man ett steg så ser man dock att man redan nu ersatt både Mane och Firmino på ett otroligt smidigt sätt samtidigt som både Harvey Elliot och Carvalho knackar på dörren på mittfältet. Stommen är densamma dock och stommen är otroligt bra. Van Dijk har nu tre bra alternativ att bossa med bak, på kanterna flyger ytterbackarna lika bra fortfarande och på mitten har man Fabinho och Thiago som någon slags konstant med Henderson, Elliot, Milner och Carvalho på den sista platsen.

Visst, Mane kommer säkert saknas ibland och det går inte att lita helt på att Diaz är lika bra i år men det mesta tyder på att Liverpool kommer vara med i den absoluta toppen i år igen.

Speltips

Hade Liverpool fått Nottingham i år, likt Brentford ifjol eller Sheffield häromåret hade jag inte varit lika övertygad, men när man lottas mot nykomlingar som Norwich och Fulham som får anses lite lätt naiva och där publikens momentum och det extra tagget gör att de vågar ännu mer snarare än att spela tight och kriga för sina liv – då kommer Liverpool vara alldeles för skickliga, alldeles för tunga och alldeles för bra.

Utan mästerskap under sommaren är känslan utifrån kommentarer man läst att Liverpool minns fjolårssäsongen på ett helt annat sätt än man vanligtvis gör. Man kommer minnas hur mycket en poäng kostar och man kommer veta vad som krävs för att i maj lyckas slå City på fingrarna. Förutom den överlägsna kvaliteten och det faktum att Liverpool, till skillnad från Fulham, spelat en tävlingsmatch redan så tror jag det är vetskapen om vad ett poängtapp kostar som kommer driva den här matchen.

Jag tror att Liverpool tar kommandot och med fem byten, massor av spelare som vill visa upp sig så förväntar jag mig att trycket håller i sig över 90 minuter. Liverpool att vinna både första och andra halvlek spelas till 1,82 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Liverpool vinner båda halvlekarna på Nordicbet