Speltips: Genk – Standard Liege 31/7 “Toppmatch i Jupiler League”

Speltips: Genk - Standard Liege 31/7 "Toppmatch i Jupiler League"

Sanels Hörna

De stora Europeiska ligorna börjar komma igång. Idag är det belgiska Jupiler League som lyser starkast. Först ut är Genk som tar emot Standard Liege kl 13.30. Mitt spel blir att Cyriel Dessers (Genk) gör mål till oddset 2.18 på Unibet.

Genk är ett erkänt topplag i den belgiska ligan. Likt många andra lag är man väldigt offensivt balanserat. Idag kommer vi att få se ett hungrigt hemmalag på jakt efter tre poäng. Oddset pekar på en hemmaseger vilket är det troligaste utfallet. I sin premiär åkte Genk på en tung bortaförlust mot mästarna Club Brugge efter att stundtals ha dominerat matchen. Ett minst sagt orättvist resultat. Resultatet tillskrevs 3-2. Ett av målen inprickat av Dessers som är lagets bästa spelare. Idag tror jag att Genk gör minst två mål hemma mot en lite svagare motståndare och att vi åter får se Dessers i rampljuset. Anfallaren som förra säsongen höll till i Feyenoord är alldeles för bra för denna ligan och bör inte ha några problem med att hitta nätet. Han brukar dessutom ta straffar vilket alltid är ett plus.

Standard Liege är inget dåligt lag men ska idag inte kunna nolla Genk. De kommer att bjuda upp på motstånd och kanske även göra match av det hela men i slutändan kan jag inte se hur Genk inte ska få hål på dem. I tidigare inbördes möten brukar Genk göra ca 2 mål på Liege hemma. Jag tror på något liknande även denna gång och då känns Dessers som den hetaste kandidaten att hamna i målprotokollet. Lycka till!

Spela Cyriel Dessers gör mål på Unibet