Speltips: Hammarby – Djurgården 11/9 “Med drömmar om guld i…

Speltips: Hammarby IF - Helsingborgs IF 2/4 "Positiva vindar i Bajen"

Stenberg

Hallå i stugan!

Blickarna riktas mot Allsvenskan denna söndag och vi beger oss denna gång till Tele2 Arena för det stekheta Stockholmsderbyt mellan två av årets guldkandidater Hammarby IF – Djurgårdens IF!

Let´s Go!

Stekhett derby väntar och vilken inramning detta kommer bli med en kamp både på planen och på läktaren. Här lämnas inget åt slumpen utan tre poäng kommer vara “guld” värt i dubbel bemärkelse inför slutspurten av Allsvenskan. Senast lagen möttes var i början av juli och då fick vi se Djurgårdens IF som segrade med 1-0. Resultatet speglar inte alls den matchen och vi bjöds på mängder av målchanser den gången, där bland annat Hammarby var en ynka ribbträff från att sno med sig en pinne i den 95e matchminuten!

Jag fortsätter att skriva lite mer om Hammarby, som kommer från en ordentlig kalldusch mot Norrköping, där man fick se sig besegrade med hela 4-1 efter att mitt kära Snoka stått för en av säsongens bästa insatser! Dock tror jag den matchen ger en effekt direkt åt det positiva hållet för Bajen och vi lär få se en helt annan insats denna derbysöndag. Vid förlust här så är nog Hammarbys guldchanser helt borta, då laget blir hela sju pinnar bakom just Djurgården och glappet blir alldeles för stort!

Det mesta talar för Hammarby såhär på förhand och jag håller dom som favoriter till att gå hem segrande ur kampen, dock vågar jag mig inte på ett vinnarspel då det ändå är ett derby, utan siktet ställs in på att Hammarby löser minst två mål i matchen.

Djurgården med tunga ben?

Om vi blickar lite åt Djurgårdens håll så kommer vi självklart få se en rejäl insats även här, men det finns viktiga faktorer som talar för att dom kommer få kriga varenda sekund för här ges inget bort gratis. Förutom att lagets bäste poängplockare Victor Edvardsen är avstängd efter för många gula kort, så har laget inte fått den där uppladdningen som man kanske behöver inför just ett stekhett stockholmsderby. Så sent som i fredags morse landade laget hemma i Sverige efter matchen borta mot Shamrock Rovers i Europa Leauge och det gör såklart att spelarna missar extra tid till exempelvis matchförberedande träning och mot ett utvilat Hammarby kommer det att straffa sig tror jag.

Ett hett derby i all är men ett ännu mer brinnande Hammarby mot ett tröttkört Djurgården talar för mitt spel och Just idag är jag stark lär sjuda över hela Stockholm när vi summerar söndagens match!

Faktorer som pekar för mitt spel:

Hammarby går sällan mållösa och har löst över 1,5 i sex av sina tio senaste matcherHammarby har fått vila efter senaste förlusten och kommer med stor revanschlustDjurgården kommer “direkt” från Europa Leauge-spel så sent som i torsdags.

Spelet

Jag spelar att Hammarby löser minst två mål i matchen till fina 1,90x insatsen

Stort lycka till!

/ Andreas

Spela Hammarby över 1,5 på Bet365