Speltips: Hammarby IF – BK Häcken 26/6 “Toppmöte på Tele2”

Speltips: Hammarby IF - BK Häcken 26/6 "Toppmöte på Tele2"

JohanS

Toppmöte på tapeten på Tele2 där Häcken ligger i ledning men med bland annat Bajen hack i häl.

Speltips

Väldigt intressant möte här där Häcken vid vinst verkligen kan göra ett ryck i tabellen men där man vid förlust blir ikappsprungna av Hammarby och förmodligen även AIK. Mycket rykten på transferfronten i bägge dessa lag men inget av lagen lär få in någon som är spelklar redan till söndag. Inte heller lär Jeremejeff hinna sticka innan dess för Häcken. För Bajens del är dock Swedberg och Lahdo borta då bägge lämnat för utlandsäventyr.

Häcken har verkligen gjort en otrolig säsong och klart överraskande att Högmo lyckats göra Häcken till ett topplag sett till hur illa det såg ut under fjolårssäsongen. Framåt är det ju givetvis så att Jeremejeff varit lysande, men där finns även annan kvalitet. Paradoxalt nog har Häcken sett fina ut även bakåt med nykomponerad backlinje men samtidigt inte hållit nollan i en enda match. Tror inte på någon ny nolla på bortaplan mot superhemmastarka Bajen. Tror faktiskt inte heller man lyckas få med sig poäng trots den harmoni som råder i Hisingenklubben.

Bajen har verkligen skärpt till sin defensiv under nye tränaren Cifuentes och då talar vi givetvis främst om spelet på hemmaplan. Jag tror man kommer ha en bra plan för hur man ska punkta och skava på Jeremejeff i syfte att få bort honom ur matchen och mål framåt är närmast en en garanti när Bajen spelar hemma. Ser inte att Bajen är särskilt försvagade givet sina spelartapp och än så länge är exempelvis vitale Jeahze kvar i laget. Selmani har varit sval under våren och ryktas bort- men är än så länge kvar och fick näta x 2 i träningsspelande under uppehållet. Tror en reaktion kommer från Bajens sida här givet fadäserna x 2 mot MFF i cupfinalen och Värnamo borta och att man besegrar Häcken.

Hammarby på hemmaplan är ruskigt starka och tror bara det passar Bajen bra att ett spelskickligt och självförtroendefyllt Häcken gästar som inte kryper ihop och bjuder på noll yta. Om Häcken har anfallsambitioner- vilket jag tror de har- kommer Bajen få större utrymme att komma till fler vassa målchanser. Visst kan ett kryss komma här, vilket Häcken vaskat fram några gånger på Tele2 de senaste åren, men till rådande odds på hemmasegern när dubbelt betalt kan jag inte låta bli att backa Bajen.

Hammarby -0,5 asian hcp (samma som rak hemmaseger) till 1.98 hos bet365 prövas.

Spela Hammarby -0,5 asian hcp på Bet365