Speltips: Hammarby IF – Helsingborgs IF 2/4 “Positiva vindar i Bajen”

Speltips: Hammarby IF - Helsingborgs IF 2/4 "Positiva vindar i Bajen"

JohanS

Det blåser positiva vindar i Bajen efter avancemang till cupfinal. Tror det goda självförtroendet följer med i den allsvenska premiären mot nykomlingen Helsingborg.

Speltips

I vintras var det stormigt i Bajen i och med tränarsoppan där Milos lämnade under uppmärksammade former och nya tränaren Cifuentes kom in sent på försäsongen. Men vilken start spanjoren fått i sin nya klubb och hans filosofi med stort bollinnehav och hög press har satt sig väldigt snabbt, om än att Bajen stundom blir väldigt sårbara bakåt i och med det höga presspelet och att defensiven egentligen inte håller samma klass som de offensiva lagdelarna. Häcken, Norrköping och Elfsborg har förpassats i cupspelet och nu stundar Allsvensk premiär mot Helsingborg. Viktigt för Bajen att nyförvärvet Sadiku som ska bidra till defensiv balans på mittfältet och peta (?) den något för svaga Jeppe Andersen, fick starten i genrepet mot Helsingfors. Redo för starten även mot Helsinborg måntro? Jag tror Bajen på rent kunnande och ren energi och supergod stämning i truppen kommer kliva ut och vara numret för stort för Helsingborg. Tror inte vi får se några premiärnerver inför fullsatt arena, då laget ju redan uppträtt inför storpublik i cupspelet. Mål i båda halvlekarna ska Bajen kunna ordna.

Helsingborg håller jag inte högt denna säsong. Man tog sig turligt upp till Allsvenskan där man mot alla odds slog ut HBK i returen på Örjans Vall. Det har värvats inför denna säsong men tycker inte nyförvärven ser alltför bra ut. Målvakten Lidegaard kommer missa här och Joelsson får istället placeras i kassen. Lennartsson får även klara sig utan rutinerade Andreas Landgren och defensiva mittfältarsförvärvet från Landskrona Sumar Almadjed, som även de är skadade. Lagets hopp van den Hurk har haft skadeproblem inför premiären nu och kanske blir spelklar i tid: men kommer knappast till spel med de bästa av förberedelser- är han verkligen hundra?

Jag tror Helsingborg är ett lag för botten den här säsongen. Hammarby hemma på Tele2 inför storpublik är alltsomoftast ett monster och äter upp sin motståndare. Bajen slutar inte heller spela offensivt vid händelse av tidigt ledningsmål. Jag spelar Hammarby att göra mål i båda halvlekarna till 2.10 i odds hos bet365. Hammarby -1,5 hcp till liknande odds bör även spanas in.

Spela Hammarby att göra mål i båda halvlekarna på Bet365