Speltips: Hamrun – Velez Mostar 28/7 “Hamrun fullbordar triumfen”

Speltips: Hamrun - Velez Mostar 28/7 "Hamrun fullbordar triumfen"

Sanels Hörna

Hamrun ifrån Malta tar ikväll emot Velez Mostar från Bosnien. En riktig alibimatch i Conference League kvalet. Jag ser dock fint värde i en hemmaseger och lirar Hamrun att vinna till oddset 2.87 på Pinnacle.

Hamrun

Man kan tycka att lag ifrån de mindre fotbollsnationerna inte ska ha mycket att sätta till i dessa sammanhang. Dock är Hamrun ett undantag. Laget består av många utländska influenser som besitter hög fotbollskunskap. Det har gett laget ett ypperligt läge till avancemang efter en fin 1-0 seger borta mot Velez i första mötet. Det var för den delen en väldigt jämn match sett till samtliga statistiska kolumner. Hamrun brukar vilja spela en offensiv fotboll och bör göra så även ikväll. Velez som ju måste ta igen ett underläge bör förr eller senare behöva spela mer chansartat och därmed öppna sig för kontringar. Det är upplagt för en ny Hamrun-seger.

Velez Mostar

Min fars favoritlag Velez som kommer ifrån min hemstad Mostar står inför en tuff uppgift. Förhoppningsvis läser inte farsan denna artikel när jag spelar emot hans lag för annars lär jag få klippa gräsmattan en lång tid framöver när jag kommer på besök. Skämt åsido, Velez tog inte sin chans på hemmaplan och förlorade efter en jämn match. Det normalt starka hemmalaget lyckades aldrig etablera någon vidare press. Varför skulle de kunna göra det borta? Jag tror att hemmalaget Hamrun kommer att leda matchen en bra bit innan slutsignalen. Om matchen däremot skulle vara oavgjord mot slutet kommer Velez att tvingas till chansningar och släppa stora luckor i försvaret. Båda scenarion är gynnsamma för kvällens spel. Lycka till!

Spela Hamrun vinner på Pinnacle