Speltips: Helsingborg – Malmö FF 18/9 “Helsingborg med sikte på nytt…

Speltips: Helsingborg - Malmö FF 18/9 "Helsingborg med sikte på nytt…

Stenberg

Hallå i stugan!

Blickarna riktas mot Allsvenskan denna söndag och vi beger oss denna gång till Olympia i Helsingborg för Skånederbyt mellan just Helsingborgs IF – Malmö FF!

Let´s Go!

Dags för den tjugotredje omgången av en av Europas jämnaste ligor där vi ska bevittna det heta derbyt längst ner i söder mellan hemmalaget Helsingborgs IF och mesta mästarna Malmö FF!

Helsingborgs IF fortsätter drömma om fortsatt spel i Allsvenskan och säsongen lever fortfarande för skåningarna som nu verkar ha fått upp ångan ordentligt efter en ruskigt imponerande seger borta mot IFK Göteborg senast. Ser man till lagets tio senaste matcher så har man plusstatistik och laget ligger någonstans i mitten gällande ligans tio senaste resultat och detta mycket tack vare fina nyförvärv i Amar Muhsin och Rasmus Wiedesheim-Paul. Här hemma på Olympia så brukar laget föra matcherna och stödet är enormt hos supportrarna. HIF har verkligen allt att vinna i denna match och besitter nu kvalplatsen före Degerfors.

Svagt Malmö FF

Malmö FF står för motståndet för dagen och det är ett MFF som inte riktigt går att känna igen i årets Allsvenskan sett till tabelläge och resultat. Kombinationen med ligaspelet samt spel ute i Europa är påfrestande och för ett lag som etablerat sig mer och mer där ute blir det tufft när skadeläget ej är med hela vägen. 3-2-förlust så sent som i torsdags borta mot belgiska Royal Union i Europa League var lagets andra raka förlust och i Allsvenskan är nu laget hela nio poäng bakom serieledande BK Häcken. MFF dras även med en hel del skador där en korsbandsskada på Moisander svider oerhört mycket. Vi hittar även skador på Nalic, Siby och Christiansen på listan och det kommer som ni förstår roteras en del i startelvan.

Jag tror inte på någon dominans alls för mesta mästarna utan en otroligt jämn kamp där varenda poäng är livsviktiga för hemmalaget och det slår ut sin rätt när vi summerar denna match på söndagskvällen är min känsla. När vi dessutom får mer en dubbla insatsen tillbaka på 1X så måste jag bara hugga tidigt!

Faktorer som pekar för mitt spel:

Malmö FFs skadelägeHelsingborgs dagsformHemmafördelen i derbyt

Spelet

Jag spelar att Helsingborgs IF vinner eller oavgjort till höga 2,50x insatsen

Stort lycka till!

/ Andreas

Spela Helsingborg eller oavgjort på Bet365