Speltips: Hugo Gaston – Nikoloz Basilashvili 12/7 “Vilken turnering…

Speltips: Hugo Gaston - Nikoloz Basilashvili 12/7 "Vilken turnering…

SpelTorsten

Att Mikael Ymer tackade nej till ett wild card till turneringen förstår jag, han hade inte haft en chans här. Det är ett riktigt starkt startfält och t.o.m. kvalet var fullt med talanger och världsspelare.

ATP Båstad i juli är en tradition för tennisälskare i Sverige, här samlas idrottsprofiler och kändisar år efter år för att se bra tennis och mingla. I år är det ett riktigt bra startfält dessutom vilket gör turneringen riktigt spännande. Vi har norrmannen Casper Ruud som tog sig till final i Franska Öppna, vi har Top10 rankade ryssen Andrey Rublev men det slutar inte där, de två forna Top10 spelarna Roberto Bautista Agut & Diego Schwartzmann ställer också upp som seedade i turneringen och vi får heller inte glömma Grand Slam vinnarna Dominic Thiem och Stan Wawrinka som är med som wild cards. När vi ändå är igång kan vi fortsätta med att de unga supertalangerna Sebastian Baez och dansken Rune Holger också är i Båstad.

Ni kanske förstår att Mikael Ymer inte hade haft någon som helst chans i denna turnering så lika bra att han gav upp sitt wild card till bättre spelare. Det kommer bli en helt fantastisk vecka. Nu till speltipset som precis om måndagsmatchen är ett mycket bra odds på en bättre spelare vilket vi måste utnyttja det är nämligen på den 30 år gamla Georgiern Nikoloz Basilashvili som möter fransmannen Hugo Gaston.

Ingen av dem har imponerat speciellt på gruset denna säsongen och båda har förlorat mer matcher än de vunnit på underlaget så någon speciell form har ingen av dem utan då måste vi gå till grunderna. Där är Basilashvili utan tvekan den bättre spelaren. Gaston är ung och lovande och har en del bra resultat men har inte lyckats vinna någon turnering även om han varit i fem stycken (ATP 250 & Challengers) så har han alltså förlorat alla finaler.

Båda dessa spelare är något av ett frågetecken faktiskt där de kan blanda bra resultat med helt värdelösa insatser och i denna match är det grunderna som kommer vara avgörande och där är som sagt Basilashvili den bättre och inte nog med det, han är den bättre grusspelaren av de två och har vunnit fem turneringar på underlaget där den senaste kom förra året i München där han krossade norska grusspecialisten Casper Ruud (nu rankad som nummer sex i världen) i semifinalen innan han slog hemmaspelaren Jan-Lennard Struff i raka set i finalen.

Eftersom formen hos de båda är sviktande och de är ganska ojämna båda två håller jag insatsen nere till fyra units.

SPELET

HÄR FINNER NI FLER AV MINA SPELTIPS & ANDELAR:

SpelTorsten.se (Här ligger mina dagliga andelar och även mina speltips & analyser från bettingstugan)Strykpodden.se (Egen sida för podcasten, här finner ni avsnitten och länkar till de vanligaste plattformarna)Twitter @SpelTorstenSpotify Podcast & Apple Podcast (Här kan ni gå in o lyssna på min “Strykpodd” där jag går igenom Stryktips & Europatips)Discord (en app där allt är samlat smidigt och användarvänligt)YouTube (Youtube kanal med uppsnack & analyser.Twitch (Här kommer livesändningar och där vi jobbar in dart, stryktips, europatips osv.)

Spela Nikoloz Basilashvil vinner på Pinnacle