Speltips: IF Elfsborg – Mjällby AIF 4/4 “Klar fördel”

Speltips: IF Elfsborg - Mjällby AIF 4/4 "Klar fördel"

JohanS
Elfsborg på hemmaplan är en knepig uppgift för de flesta av lag. Tror gästande Mjällby här kommer ha svårt att hävda sig.

Speltips

Gillar Elfsborgs upplaga säsongen 2022. Man besitter ett starkt försvar, ett starkt mittfält och ett fint anfall. Bra i samtliga lagdelar alltså. Hävdade sig bra i Svenska cupen och åkte ur i semifinalen mot Bajen med 0-1 borta på svårspelade Tele2, där egentligen vilket lag som helst hade kunnat knipa avancemanget. Tappat några bra spelare som Holst och Ndione men det som finns kvar håller ändå allsvensk toppklass. Spännande nyförvärv i offensiva mittfältaren Baidoo som var poängstark i Norge förra säsongen. Elfsborg är för mig ett lag som gärna spelar på och fortsätter gå för fler mål även när de tagit en bekväm ledning. Såsom i den avgörande cupmatchen mot Degerfors där det tidigt stod klart att Elfsborg skulle knipa gruppsegern. Ändå gasade man på och slaktade med 5-1. Hoppas och tror att Elfsborg även i den allsvenska premiären fortsätter gå framåt även vid händelse av tidig 1-0-ledning.

Mjällby tog en imponerande niondeplats i Allsvenskan 2021. Stundtals blixtrade man till ordentligt och i synnerhet på hemmaplan stod för fenomenala insatser. Tänker bland annat 4-0 x 2 mot Elfsborg och Kalmar hemma på Strandvallen. Men denna säsongs Mjällby tror jag definitivt inte upprepar en lika bra säsong, då tappen är för tunga. Sarr, Elias Andersson, Hodzic, Watson, Carljohan Eriksson och Joel Nilsson är blytunga spelartapp helt enkelt. Och det man tagit in skriker knappast samma klass. Brännström är en spännande tränare vid rodret, men tror inte Brännström kan trolla med det skrala spelarmaterial han besitter.

Elfsborg vinner detta och förmodligen stannar det inte vid 1-0. Jag spelar Elfsborg att vinna & över 1,5 mål i matchen till 1.90 hos bet365.

Spela Elfsborg att vinna & över 1,5 mål i matchen på Bet365