Speltips: IFK Göteborg – Hammarby IF 15/8 “Slutsålt Gamla Ullevi”

Speltips: IFK Göteborg - Hammarby IF 15/8 "Slutsålt Gamla Ullevi"

JohanS

Två formstarka lag möts i ett utsålt prestigemöte då Blåvitt tar emot Bajen. Tror på gästerna här.

Speltips

Laddat möte stundar där bägge lagen verkligen behöver tre poäng. Så vad tror vi om den här matchen då? Det är två formstarka lag som kommer till spel. Göteborg har tre raka vinster och tre raka hållna nollor efter dubbla vinster i kamratmötet med Norrköping och så sist klara 4-0 på bortaplan mot Varberg. Förutsättningarna ungefär liknande som när Göteborg och Bajen möttes sist och då änglarna uppumpade med självförtroende åkte upp till Stockholm men då blev fullständigt förnedrade av Hammarby. 3-0 kunde mycket väl varit 6-0.

Rimligen borde Göteborg ha bättre förutsättningarna nu när de har hemmaplan och Bajen inte är ett erkänt starkt bortalag på naturgräs. Men samtidigt har Hammarby varit riktigt jobbiga att möta för Göteborg de senaste säsongerna och Bajen har även undvikit förlust på Gamla Ullevi och till och med vunnit flertalet gånger. Just att det var en sådan extrem skillnad mellan dessa lag när de möttes häromsistens på Tele2 så tror jag att Göteborg som lag passar Bajen rätt bra. Och Göteborg lär rimligen vilja gå framåt och föra spelet i större utsträckning inför en utsåld hemmaarena- något jag också tror kommer gynna Bajen då de grönvita föredrar spelande motstånd framför igelkottsförsvar. Jag tror också att en explosion ligger runt hörnet för Bajens dyra nyförvärv Berisha, som nätade sist och såg otroligt bra ut i spelet- och hade en stolpträff på det utöver sin kasse.

Lite skador i bägge lägren där framförallt frånvaron av Thern i hemmalaget sticker ut liksom Sadiku i bortalaget. Men starka elvor ska båda lagen kunna mönstra.

Bajen är lite av ett boogieteam för Göteborg och även om Bajens spel på naturgräs inte är klockrent, så tror jag ändå att gästerna ska ha goda chanser till seger här. Rak Bajenseger betalar kring 1.90-1.95. Jag föredrar istället Hammarby först till 2 mål till det högre oddset 2.20 hos Betsafe. Då kan vi eventuellt även casha in vid ett resultat som 2-2 i matchen.

Spela Hammarby först till 2 mål på Betsafe