Speltips: IFK Göteborg – IFK Värnamo 3/4 “Revanscherar sig Blåvitt?”

Speltips: IFK Göteborg - IFK Värnamo 3/4 "Revanscherar sig Blåvitt?"

JohanS

Nytt år nya drömmar för Blåvitt. Förra säsongen blev ju knappast vad som hoppats men under hösten ryckte man ändå upp sig. Hur slutar premiären mot nykomlingen Värnamo?

Speltips

Göteborg var ju väldigt uppsnackade inför förra säsongen och som alla minns var första halvan av säsongen misär medan hösten blev desto roligare. Man slutar ändå på en åttondeplats bara tre pinnar bakom Peking och Marcus Berg i synnerhet var riktigt bra. Var står Göteborg nu? Väldigt svårt att säga då försäsongen varit väldigt mycket upp och ner. Lagets största svaghet är ju definitivt defensiven där målvakten Warner Hahn inte skriker topp 6-placering och mittbacksduon (lär väl bli dem?) Bjärsmyr och Johansson känns ju också tämligen sval. Tror Göteborg kan få fortsatta problem att spika igen bakåt, och det även om en nykomling gästar här i premiären. Dock fint genrep inför premiären där man vann med 3-0 och Berg, Sana och Aiesh fick skriva in sig i målprotokollet. Mål ska man såklart lösa även på söndag.

Värnamo skriker knappast spets men istället ett gediget kollektiv. Man lottades i samma svenska cup-grupp som MFF och hade inte mycket att säga till om där. Men mål och vinster i övriga gruppmatcher mot Ängelholm och GAIS. I efterföljande träningsmatcher har det gått ruskigt tungt. Värnamo vann ändå Superettan i klar stil och känns som en nykomling som ska ha mer att ge än övriga lag som tagit klivet upp. Jag tror verkligen på lagets tränarduo som känns väldigt bra (Hellberg/Thern) och känslan här är att Värnamo med en nykomlings frenesi kan bli en något obehaglig överraskning i inledningen. Mycket hänger givetvis på att Antonsson levererar på topp. Tror Antonsson kan bli värdefull den här säsongen då det är en anfallare av bra allsvensk klass. Att han inte gjorde fler mål förra säsongen kändes mer som en följd av Halmstads defensiva fotboll. Tror Värnamo blir mer framåtlutat än vad HBK var.

Tror Värnamo kan bli en nagel i ögat på Göteborg i den här premiären och väljer att spela båda lagen att göra mål till 1.91 hos Coolbet. Över 2,5 mål till 2.06 hos samma bolag lockar också.

Spela Båda lagen att göra mål på Coolbet