Speltips: IFK Norrköping – IF Elfsborg 29/5 “Fördel gästerna”

Speltips: IFK Norrköping - IF Elfsborg 29/5 "Fördel gästerna"

JohanS

Ett Peking i lurig form tar emot Elfsborg här och jag tycker spelvärdet finns i att spela på gästerna här i denna oddsmässigt jämna batalj.

Speltips

Peking inledde Allsvenskan bedrövligt tre raka förluster och första vinsten kom först i omgång fem. Norling fick trots allt stanna och tålamodet bar frukt då Peking inkasserade hela fyra raka segrar innan man reste till Stockholm för att åka på pumpen med 3-0 mot Bajen i senaste omgången. Så var står Peking kan man då undra sig? Ja det är en klurig fråga helt enkelt. Anledningen till att jag ställer mig lite skeptisk till Norrköping här är för att vinstmatcherna kommit mot väldigt bekvämt motstånd. 2-1 Kalmar borta sticker ut men där frångick man sina principer och grisade till sig en seger. Kommer man kliva ut med en sådan approach här på hemmaplan mot Elfsborg? Nej knappast va. Och då tror jag man kan bli ordentligt sårade av Elfsborg.

Elfsborg har en liten plump i protokollet via 0-2 borta mot Sirius häromsistens. Men bortsett från det är formen god där man bland annat krossade Degen borta med 6-0, tog en pinne mot Djurgården och sist vann västkustderbyt mot Göteborg med 3-1. När boråsarna reser upp till Norrköping med fördelaktigt truppläge ser jag absolut att man kan undvika förlust och till och med roffa åt sig samtliga poäng.

En otroligt jämn historia detta och visst kan Peking vinna. Men till rådande odds ser jag ändå Elfsborg med livrem som det bästa spelet sett till hur lagen presterat på sistone. Elfsborg 0 asian hcp till 1.99 hos Pinnacle är för fint för att ducka.

Spela Elfsborg 0 asian hcp på Pinnacle