Speltips: IFK Norrköping – Kalmar FF 17/9 “Motiverat hemmalag med…

Speltips: IFK Norrköping - Kalmar FF 17/9 "Motiverat hemmalag med…

Stenberg

Hallå i stugan!

Blickarna riktas mot Allsvenskan denna lördag och vi beger oss denna gång till Platinum Cars Arena för mötet mellan IFK Norrköping- Kalmar FF!

Let´s Go!

Dags för den tjugotredje omgången av en av Europas jämnaste ligor där vi möts av ett något skadebenäget hemmalag mot ett Kalmar FF som slåss i toppen av årets Allsvenskan.

Vi börjar med hemmalaget IFK Norrköping som haft en otroligt tung säsong detta år där förre tränaren Rikard Norling fick lämna skutan och ersatte gjorde danske Glen Riddersholm. En ny stabilitet tycker jag har infunnit sig i truppen och vi har bland annat fått bevittna en otrolig insats i hemmasegern mot Hammarby IF med 4-1 i lagets senaste hemmamatch. Därefter förlorade man borta mot Malmö FF efter en hel del tveksamma domslut.

Ny vecka och ny utmaning denna gång hemma på deras snabba konstgräs och under träningsveckan har en välbehövlig utskällning och brandtal signerat tränare Riddersholm utspelat sig och det är något jag verkligen älskar. Glen besitter en otrolig vinnarskalle och jag tror och hoppas att detta kommer ge en effekt mot ett lag som tyvärr dragit på sig en hel del frågetecken inför matchen mot Kalmar FF! På listan ser vi bland annat spelarna Jonathan Levi, Godswill Ekpolo, Dino Salihovic och Maic Sema hemma av Covid. Frågetecken finns även hos Nyman, Agardius och Linus Wahlqvist, men dessa var i träning och förhoppningsvis spelklara.

Ni rycker säkert på ögonbrynen när jag rekar hemmalaget, men med hjärtat på rätt ställe och en jäkla inställning så kommer vi få se ett hemmalag som ger allt och det kommer räcka långt är min känsla!

Kalmar går på vatten

Kalmar FF då?

Jo, här snackar vi om ett lag som går på vatten för dagen och där Henrik Rydström verkligen tagit serien med storm. Laget har häng på Europaplatserna och kommer till stan med fem raka utan förlust i bagaget. Nu senast lyckades laget ta en pinne hemma mot serieledande BK Häcken och det är framförallt hemma på Guldfågeln Arena som poängen skördas. På resande fot går det desto sämre med seger senast i Svenska Cupen mot division 1-laget Tvååker och innan dess knep man samtliga borta mot Malmö FF med 0-1. Men, innan dessa två segrar hade laget ett ruskigt darrigt facit med hela sex raka utan seger och totalt har Kalmar FF enbart tre segrar på tio bortaresor.

Jag har fastnat för att IFK Norrköping vinner matchen men för att kännas lite mer “säker” sett till eventuella viktiga spelare borta, så spelar jag att IFK vinner matchen men att vi får tillbaka insatsen vid ett oavgjort resultat.

Faktorer som pekar för mitt spel:

IFK Norrköpings nya stabilitet i truppenKalmar FFs darriga bortafacitArnor Sigurdsson

Spelet

Jag spelar att IFK Norrköping vinner matchen men vi får insatsen tillbaka vid oavgjort till 1,83x insatsen

Stort lycka till!

/ Andreas

Spela Norrköping vinner men insatsen tillbaka vid oavgjort! på Bet365