Speltips: IFK Värnamo – BK Häcken 9/5 “Öppen historia!”

Speltips: IFK Värnamo - BK Häcken 9/5 "Öppen historia!"

David Dabeskovic

Allsvenskan och nykomlingen Värnamo tar sig an Häcken.

VÄRNAMO

Nykomlingen Värnamo har stått för en rad bra prestationer men har inte riktigt fått med sig poängen som de behöver. Således ligger de på kvalplats och är i oerhört stort behov av poäng. Värnamo gjorde en fin insats mot Norrköping borta och man satte Norrköping i gungning vid flera tillfällen. Men det handlar om att göra målen och förhoppningsvis blir det utdelning här.

Man har tagit en seger så här långt i Allsvenskan och det kom hemma mot Degerfors med 2-0. Laget har även lyckats plocka en pinne mot både Malmö FF och Sirius på hemmaplan. Jag tror att det är på Finnvedsvallen man kommer ta sina flesta poäng och det är inte omöjligt att man tar en fin skalp här mot Häcken. Värnamo har hela truppen tillgänglig.

HÄCKEN

Häcken var svårbedömda på förhand inför denna säsongen och har en hel del nyförvärv. Däremot visar de match för match vilken potential de besitter. Jag tycker att de spelar en underhållande fotboll och skapar väldigt mycket chanser. Jag vill lyfta fram deras innermittfält som jag tycker är fantastiskt med boll däremot mittfältsbalansen har de haft lite problem med och många lag skapar mycket chanser emot dem.

Framåt är man däremot riktigt vassa med trion Uddenas, Jeremejeff och Bengtsson. Tror att BK Häckens offensiva trio kommer kunna utnyttja Värnamos försvar däremot så tror jag även att Värnamo kan göra detsamma. BK Häcken släpper ofta till många chanser, senast blev det två straffar emot och nu är det en svårare bortamatch på gräs.

ANALYS

Här får vi se en match mellan två lag som gärna vill vara bollförande. Värnamo gjorde en fin insats mot Norrköping borta och man satte Norrköping i gungning vid flera tillfällen. Häcken kommer från en strong insats mot Varberg där man vann med 3-1. Jeremejeff hamnade i målprotokollet och är i kalasform. Jag vågar inte ge mig på någon segrare i denna match utan tror istället på att båda lagen får utdelning för chanserna man ofta skapar.

SPELTIPS

Mitt spel blir båda lagen gör mål i matchen. 5U @1.75 Betinia.

Lycka till vid rygg!

/Davids_betting

Spela Båda lagen gör mål på Betinia