Speltips: IK Sirius – IF Elfsborg 14/5 “Elfsborg för starka på…

Speltips: IK Sirius - IF Elfsborg 14/5 "Elfsborg för starka på…

Jonas Weimer

Åttonde omgången av årets Allsvenska och här möts två lag som i tabellen är jämna men som på pappret och på formen ser helt annorlunda ut. Elfborg håller jag som det klart bättre laget och det är ett gul-svart lag som verkligen trummat igång efter den svaga inledningen.

Sirius har fått en bra start på Allsvenskan 2022 med 10 inspelade poäng och man har lyckats vinna nyckelmatcherna mot lagen man vill hålla bakom sig. Rogic, Lagemyr och Wright har kommit bra in i laget. Man har även fått behålla Kouakou vilket är viktigt även om målen än så länge inte rasslat in. En bra start i alla fall för Bäckström men visst finns det mörka moln. Svagheterna och bristerna i laget synats när det kommit bättre lag på besök. Exempelvis Djurgården (0-4) och Hammarby (0-3) som inte haft några problem att besegra laget från Uppsala.

Vad har då Hammarby, Djurgården och Elfsborg gemensamt? Konstgräs och i fallet Hammarby att man vill anfalla snabbt. Elfborg är mästare på denna typ av spel och jag tror det kan passa Sirius dåligt. Det måste också påpekas att Sirius gjort fem mål i år och släppt in 11 men står ändå på 10 poäng. Det är rätt imponerande ändå även om det säger lite om i vilka matcher man gjort målen.

Elfsborg har gjort flest mål av alla

Elfborg startade säsongen lite trevande men har verkligen trummat igång på slutet. Även om det blev 0-0 mot Djurgården så har man hittat tron på spelet igen. Man har ett överkomligt spelschema nu närmaste fem omgångarna och gör man allt rätt så kan man vara med i toppen igen. Men då måste man klara att städa av matcher som denna. Och det tror jag man gör. Spelare som Rasmus Alm, Okkels och Ondrejka kan få det rätt roligt på studenterna. Elfborg som redan är laget som gjort flest mål i Allsvenskan i år. Imponerande att målen också spridit ut sig på totalt nio spelare i laget. Man är inte så beroende av någon enskild spelare och därför tror jag man klarar av att Per Frick saknas i denna match.

Spelet

Jag spelar 5U på Elfsborg -0.75 1.84 Bet365. Halv vinst vid uddamålsvinster och full vinst vid fler mål.

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

Spela Elfsborg -0.75 på Bet365