Speltips: IK Sirius – IFK Värnamo 10/9 “Värnamo mer desperata”

Speltips: IK Sirius - IFK Värnamo 10/9 "Värnamo mer desperata"

JohanS

Ett Sirius utan ordinarie anfallsduo och i total måltorka tar emot Värnamo med en Antonsson i glödande form. Tror inte gästerna förlorar här.

Speltips

Sirius ligger lite i ett ingenmansland i den allsvenska tabellen med hela nio pinnar ner till negativ kvalplats och kommer ju inte bli indragna i den bottenstriden. Tur för Sirius att man tidigare spelat in så många poäng och skapat sig en nödvändig buffert- för på sistone har det sannerligen inte sett bra ut. Inte bara det att Sirius har tre raka torsk och fyra utan vinst. Sirius har även blivit nollade i fyra raka matcher. Stod väl upp helt OK sist mot Djurgården på hemmaplan, men man är på tok för uddlösa framåt och det skapas på tok för få högkvalitativa målchanser- och likadant såg det ut mot Göteborg dessförinnan och i viss mån även mot Häcken. Sirius är beroende av att Kouakou levererar på topp, men han har inte varit att känna igen på sistone. Och till det här mötet är han dessutom avstängd. Sex mål har han stått för, vilket är dubbelt så många som näst bäste mplskytt Bjarnason. Sylisufaj som startade jämte honom på topp sist mot DIF är avstängd även han. Sugita som använts i offensiv roll har inte alls varit i slag och konstigt är väl inte det givet japanens tidigare långa skadeavbräck. Sirius saknar helt enkelt spetsen och på det lär väl även motivationen inte vara sådär superhög trots att man givetvis inte i teorin säkrat allsvenskt kontrakt ännu.

Värnamo kommer till spel med en otroligt boosthöjande seger i ryggen efter 3-2-dramat på hemmaplan mot Helsingborg där tidig 2-0-ledning sjabblades bort och där segermålet kom först i matchens sista spark. Och givetvis var det formstarke Antonsson som avgjorde och stod för ett hattrick i matchen. Antonssons form är hysterisk och hela 15 kassar har han prickat in den här säsongen. Värnamo är i en fin form där man förvisso trycktes tillbaka med 1-4 mot Häcken men i övrigt bara har just en förlust på de sex senaste matcherna- och då har också schemat varit mestadels riktigt tufft. Värnamo har även lite suddat bort stämpeln som ett lag som bara kan leverera hemma. Visst har merparten av poängen kommit just hemma men man har också besegrat Bajen borta och knipit oavgjort mot Gnaget borta efter sommaruppehållet. Trots den goda formen är Värnamo indragna i bottenstriden. Nåja man har sju pinnar ner, men om Degen besegrar Mjällby kan avståndet krympa till tre poäng- så nog kommer motivationen vara där i Värnamolägret. Värnamo har varit målglada på sistone i bägge riktningar så att säga. Men när Sirius saknar spetsen och då Värnamo spelar på bortagräs, så ser jag inte en ny målfest inträffa här.

Jag prövar X2 & under 3,5 mål i matchen till 2.12 hos Unibet. Du bygger spelet själv.

Spela X2 & under 3,5 mål i matchen på Unibet