Speltips: James Wade – Martin Lukeman 17/7 “Wade löser linan”

Speltips: James Wade - Martin Lukeman 17/7 "Wade löser linan"

SpelTorsten

Då är vi igång med World Matchplay i Darts och jag har ett spel jag gillar att spela om dagen och det är nämligen överspel på James Wade och 180s.

James Wade är ingen större 180 kastare även om han tillhör världens bästa spelare. Hans styrka ligger i avslutningarna men han har ökat sitt 180 kastande senaste året och bolagen har inte hängt med på det så det ska utnyttjas. De spelar nu först till 10 legs och eftersom Wade har en tendens att spela jämna matcher oavsett motstånd så kan det bli 16-18 omgångar här och ska kunna lösa linan om han håller sitt snitt.

När det kommer till Wade och detta spelet så gäller de att han får in en tidig 180 vilket inte är omöjligt för det är i början av matcherna han brukar få in dem sen kommer inte så många. Han kastar rakt och fint så det kommer komma möjligheter. Men har det inte kommit någon första tre-fyra omgångarna kan det bli tungt.

Men det jag sett av Wade i år på de större turneringarna är att han har kylan och har varit bra genom året. Nu möter han Martin Lukeman som har varit riktigt bra i år med tanke på rankingen och det blir ingen lätt match för Wade. Jag tänker så här, Vinner Wade denna enkelt så borde det vara för att han kastar en del 180s och har högt poängsnitt, spelar han jämt så kommer det vara så många chanser på dessa 180s att den ska sitta. Jag väljer att gå in ganska tungt här med 8U då jag har stor tro på Wade.

Risken är som jag var inne på tidigare att det inte kommer några i början och känner jag Wade rätt så blir det svårt att få in linan då eftersom det är i början av matcherna 180s brukar komma för honom.

Vart följer man mina spel?

Spelet: Startar 13:30

James Wade över 1.5 180s8/10 Units investerasSpelet läggs på Bethard

Spela James Wade Över 2.5 180s på Bethard