Speltips: Leeds – Chelsea 21/8 “Målglatt att vänta?”

Speltips: Leeds - Chelsea 21/8 "Målglatt att vänta?"

JohanS
Leeds har fått en hyfsad start på säsongen men ställs nu på ordentligt prov när Chelsea gästar Elland Road. Klipper ett målspel här.

Speltips

Hur Leeds skulle klara sig utan Raphinha frågade sig många, men trots tappet av brassen tycker jag offensiven ser spetsig ut. Målfest i genrepet mot Cagliari (6-2), vinst i premiären mot Wolves (2-1) och så 2-2 sist mot Soton. Spännande värvningar i offensiva kreativa mittfältaren Aaronson och Sinisterra ska även bli kul att följa, där den sistnämnda hoppade in sist och fick sina första minuter men ju givetvis är en tilltänkt startgubbe framöver. Gillar även dansken tillika backen Kristensen i ett offensivt hänseende- sämre bakåt däremot. Stort minus såklart att Bamford är sönder igen. Men Rodrigo har verkligen sprudlat och kan utgöra ett gott spetsalternativ här. Bakåt ser Leeds i vanlig ordning rackiga ut dock och man dras med skador på Dallas, Firpo och Ayling. Tror Leeds ska ges goda möjligheter att näta här likt i sina två första PL-matcher. Men man släpper ju givetvis även in mål mot en så pass bra motståndare som Chelsea.

Chelsea stod för en mycket bra spelmässig insats i derbyt sist mot Spurs men tappade snöpligt poäng i slutet där domaren helt missade ett rejält hårdrag på Cucurella varefter Kane satte 2-2 direkt därefter. Chelsea bör ändå gå in med god känsla till mötet med Leeds och man vann ju även premiären borta mot Everton. Lite surt att fortsätta behöva ha Havertz på topp, men annars ser ju bygget mycket fint ut tycker jag. Och Havertz är såklart en ok spelare om än bara inte en renodlat striker. Chelsea har förstärkt i backlinjen med Cucurella och Kouibaly och det är bra värvningar det. Men kanske kan ta lite mer tid innan den nykomponerade backlinjen sitter helt klockrent och Chelsea kan börja rada upp hållna nollor. Hoppas på James som utpräglad wingback här vilket skulle gynna Chelseas offensiv väldigt mycket. Få skador stör i Chelsea men värt att nämna är att Kanté i skrivandets stund inte är helt spikad till spel, om än att det mesta talar för det.

Jag tror på en målglad historia här och tycker att oddsen på båda lagen gör mål & ö 2,5 mål är lite för högt. 2.16 hos Unibet på att detta sker testas!

Spela båda lagen gör mål & ö 2,5 mål på Unibet