Speltips: Leeds – Everton 30/8 “Målglatt att vänta?”

Speltips: Leeds - Everton 30/8 "Målglatt att vänta?"

JohanS

Dags för midweek-omgång och frågan är om lagen trots tätt matchande orkar stå för en sprudlande match med många mål. Jag tror ändå det och prövar mig på ett kombinationsspel.

Speltips

Leeds har startat säsongen piggt trots att Raphinha stack till Barca och att Bamford tidigt gick sönder. Spelare som Harrison som för två säsonger sedan var magisk men en riktig besvikelse förra säsongen, har hittat tillbaka till formen och är ackompenjerad av formspelare i bland annat Rodrigo som gör det fint som spets i Bamfords ställe liksom amerikanen Aaronson har startat förhållandevis piggt. Nu gick dock Leeds på en mina sist då man förlorade med 1-0 borta mot Brighton och därmed kom ner lite på jorden efter den magiska 3-0-segern mot Chelsea dessförinnan. Jag tror inte att Leeds kommer vara ett lag för best of the rest direkt, men å andra sidan tror jag inte att Leeds i och med förlusten nu har tappat geisten. Brighton är en ruggigt svår match för många så inget att skämmas för. På det ska ju sägas att Leeds skapade rätt mycket och ett Xg på 1.84 borta mot tighta Brighton är starka papper. Tror Leeds ska ha goda möjligheter att vinna, eller åtminstone inte förlora, mot ett Everton som jag håller betydligt lägre än Leeds. Dock ska ju sägas att Leeds dras med skador i backlinjen på Firpo, Dallas och Ayling, så vi ska nog inte förvänta oss alltför många nollor- Chelseanollan häromsistens till trots.

Everton är definitivt ett lag för nedre halvan och har en väldigt låg lägstanivå. När man hittar topparna på hemmaplan med en Calvert Lewin i toppslag, ja då kan man skaka om de flesta lag- men det sker ju på tok för sällan. Everton fick dock med sig en oväntad pinne från bortamötet med Brentford sist vilket var starkt. I synnerhet när vi beaktar alla de skador på nyckelspelare som Everton dras med. Everton skapade också förhållandevis många bra målchanser. Men, jag vill också påtala att Everton hade en stor portion tur mot Brentford där hemmalaget inte bara hade högre Xg utan även en Toney med sanslös otur, och en Wissa som missade öppet mål från en meter. Jag har väldigt svårt att föreställa mig Everton åka till Elland Road och få med sig samtliga poäng givet hur det sett ut för Everton, och givet alla skador. Skadelistan är som följer. Defensiva gubbar borta: Holgate, Mina, och Godfrey. Framåt: Doucouré, Townsend, André Gomes. Calvert Lewin uppges vara tillbaka i träning och inte helt utesluten här, men jag tror nog att vi maximalt får se några fåtal minuter från hans sida i sådant fall. Glädjande däremot att Maupay nu är spelklar och kommer givetvis bli en injektion för anfallsspelet. Mål framåt ska nog ändå Everton kunna lösa.

Jag håller Leeds som klar favorit här men vågar inte riktigt lira raka hemmasegern. Istället prövar jag 1X & över 2,5 mål i matchen till fina 2.60 hos Unibet. Leeds kan vinna med 3-0, men jag kan lika gärna se detta bli 2-1 eller till och med 2-2. Skönt att kunna pricka in vinsten på en rad olika scenarion helt enkelt.

Spela 1X & över 2,5 mål i matchen på Unibet