Speltips: Leipzig – Dortmund 10/9 “Energi och kraft i tysk klassiker”

Speltips: Leipzig - Dortmund 10/9 "Energi och kraft i tysk klassiker"

Sanels Hörna

Då är semestern över och det är dags att för egen del skaka av sig rosten. Första reken i September blir Leipzig som idag gästas av ingen annan än Borussia Dortmund. Det är en klassisk match mellan två storlag där det ofta hettar till och inga fingrar sätts emellan. Mitt spel blir därför över 4.5 kort till oddset 2.70 på Unibet.

Leipzig

Red Bulls representant i Bundesliga, Leipzig, befinner sig i en mycket turbulent period. Efter ett par usla resultat har man kickat tränaren ihop med resten av staben. Ny coach blev den tidigare Dortmundbekantingen Marco Rose. Rose som i en tidigare intervju sade att han vill se mycket energi och kraft i sitt lag. Det väntas bli en glödande atmosfär med fullsatta läktare. Spelare kommer att vara rejält påkopplade för att imponera på sin nya tränare och om möjligt vända på sin negativa trend. Tidigare matcher mot Dortmund med Leipzig som hemmalag har varit väldigt tuffa där hela 4/5 matcher slutat med minst fem kort. Idag känns som att trenden fortsätter.

Dortmund

Till skillnad från Leipzig är Dortmund i en mycket fin period. Laget ligger på en delad förstaplats i ligan och kommer att jaga säsongens femte seger mot Leipzig. Laget är inte lika offensivt som förr då Haaland som bekant flyttade till City. Det har dock ersatts av en starkare defensiv. Dagens match kommer att vara väldigt tät och borde speglas av ett fysiskt spel. Kort blir min melodi. Enda ovissa med spelet är vilken domare som tilldelats matchen. Tyskar släpper den infon strax innan matchstart så låt hoppas på en domare med fickorna fulla med kort. GL!

Spela Över 4.5 kort på Unibet