Speltips: Lillestrøm – Sarpsborg 08 16/5 “Två offensiva lag som…

Speltips: Lillestrøm - Sarpsborg 08 16/5 "Två offensiva lag som…

SpelTorsten

Ingen har väl missat Norges nationaldag “syttende maj” som firas den 17 maj varje år. Det är folkfest där det blandas “pölser” med Is, alltså Korv och glass. Det ska bäras bunad (folkdräkt) och drickas champagne på morgonen. Det är en viktig dag för norrmännen och för fotbollsälskarna är det 16 maj som gäller. Det är norges svar på “Boxing Day” och full runda i Eliteserien.

Det finns många fina spel i Norge denna måndag och jag hittade direkt ett som sticker ut och det är ett hörnspel mellan årets komet Lillestrøm som tar emot Sarpsborg 08 och jag räknar med en svängig tillställning. Det är två offensiva lag som spelat riktigt bra inledningsvis där jag håller Lillestrøm som knappa favoriter här. Vid vinst för de gula går de om Viking och placerar sig i toppen av tabellen. De har varit riktigt bra inledningsvis och har både slagit Molde borta och spelat 1-1 i Bodö.

Lillestrøm förlorade sin skyttekung Thomas Olsen till UAE inför säsongen men ersatte honom med Nigerianen Akor Adams som de köpte från Sogndal som håller till i divisionen under. Adams har hunnit med tre mål på de sex matcher de spelat och får ses som väl godkänt. Annars har de inte verkat sakna Olsen allt för mycket och spelar en intressant fotboll. Defensivt sammansatta och med blixtsnabba kontringar är de mardrömsmotståndare för de flesta lag. Eftersom de kommer så snabbt på kontringarna och kan etablera press om behövs så känns hörnspelet riktigt fint i denna match då Lillestrøm hemma brukar kunna ordna 6-8 hörnor själva.

Sarpsborg 08 har öppnat Eliteserien över förväntan och ligger på en fjärdeplats inför denna match med 10 poäng på fem matcher där de har fyra matcher utan förlust och förlusten innan var Viking borta så är ingen skam. De har radat upp chanser i matcherna och spelar en offensiv fotboll även de. Jag räknar med en del mål här så att spela överspel på mål här är inte dumt.

Vi håller oss till hörnorna här i denna match då båda lagen producerat en del målchanser så långt och jag tror det är två lag som kommer anfalla från alla kanter så det kommer bli många hörnor i denna match och tycker linan äver 10.5 hörnor är mycket spelbar och kollar vi hörnor i deras respektive matcher så långt i Eliteserien ser det ut så här:

LILLESTRÖM: 20, 12, 16, 13, 11, 12
SARPSBORG: 13, 16, 16, 11, 13

De har alltså klarat linan i alla sina matcher denna säsongen så vi sitter på ett riktigt fint spel som kan vara klart redan runt timmen spelad.

SPELET

Över 10.5 Hörnor i matchen6/10 Units investeasSpelet läggs på ComeOn

HÄR FINNER NI FLER AV MINA SPELTIPS & ANDELAR:

SpelTorsten.se (Här ligger mina dagliga andelar och även mina speltips & analyser från bettingstugan)Twitter @SpelTorstenDiscord (en app där allt är samlat smidigt och användarvänligt)YouTube (Youtube kanal med uppsnack & analyser.Twitch (Här kommer livesändningar och där vi jobbar in dart, stryktips, europatips osv.)

Spela Över 10.5 Hörnor på Betsson