Speltips: Lincoln Red Imps – Tobol 26/7 “Doldismatch i Conference…

Speltips: Lincoln Red Imps - Tobol 26/7 "Doldismatch i Conference…

Sanels Hörna

Då var det åter dags för kval till årets Conference League. Det handlar om returmatchen i kvalets kvartsfinal. Jag kikar lite extra på Lincoln Red Imps som tar emot Tobol. Förutsättningen är att “Impsen” behöver vinna med minst två mål för att ens ta sig till förlängning. Detta efter att första mötet slutade 2-0 till Tobol. Mitt bet åker in på Red Imps -1,5 hörnor till oddset 2.68 på Pinnacle. Det betyder att Impsen behöver vinna med minst två hörnor.

Lincoln Red Imps

Det är nu andra gången på kort tid som jag provar liknande bet på Impsen från Gibraltar. Förra gången gick det vägen och om teorin går i lås så kommer även kvällens spel att sitta. Lincoln är likt många andra “smålag” betydligt bättre hemma än borta. Det fick vi se i lagets senaste kvalmatch där man torskade mot ett lag från Makedonien med 0-3 för att sedan besegra dem med 2-0 på hemmaplan. Jag rankar det makedonska laget som likvärdigt kvällens motståndare Tobol som kommer från Kazakhstan. En klar analys går att utläsa ifrån det första mötet lagen emellan. Medan det stod 0-0 i matchen dominerades spelet av hemmalaget. Impsen hade endast 1 avslut, 0 hörnor samt endast 39% boll i första halvlek. I andra gjorde Tobol mål vilket tvingade Impsen att anfalla. I andra halvlek var matchen betydligt jämnare där Impsen fick iväg hela 8 avslut, 3 hörnor och hade jämbördigt med bollinnehav som Tobol. Till kvällens möte startar man alltså med ett tvåmålsunderläge på sin hemmaplan. Jag föreställer mig ett anfallande Lincoln som inte har något att förlora. Hörnor samt avslut bör avlösa varandra.

Tobol

Laget från Kazakhstan är betydligt bättre hemma än borta. Man släpper dessutom in en hel del hörnor. Till kvällens match har man ett ypperligt utgångsläge där man ska försvara en 2-0 leding. Självförtroendet fick sig dock en rejäl törn i senaste matchen där man torskade med klara 1-4 i den inhemska cupen. Jag tänker mig att den matchen bör vara en tankeställare om att försvaret behöver jobbas på. Något som blir Tobols melodi ikväll. Lincoln anfaller, Tobol försvarar. Hörnor Lincoln. GL!

Spela Lincoln Red Imps -1.5 hörnor på Pinnacle