Speltips: Linköpings HC – Skellefteå AIK 20/9 “Poängspel på Rickard…

Speltips: Linköpings HC - Skellefteå AIK 20/9 "Poängspel på Rickard…

DannesTips

Nu är det revanschdags på den snöpliga förlusten för Skellefteå AIK i premiären (mot Malmö Redhawks). Skellefteå är ett bättre lag än vad de visade då och i andra omgången av SHL tror jag en av lagets poängmaskiner – Rickard Hugg – visar vägen.

Det är upp på hästen igen efter att handikapp-spelet i SHLs inledning tyvärr bommades i lördags. Skellefteå var med i två perioder (och vann skotten p1 och 2) men i tredje blev det ett magplask och Malmö kunde pressa Skellefteå så hårt att de tog alla poäng (2-5).

För tisdagens omgång så lägger jag 3 units på att andra-kedjans Rickard Hugg visar vägen och leder Skellefteå mot ett bättre resultat.

Hugg spelar som sagt i andrakedjan tillsammans med de rutinerade spelarna Oscar Möller och Jonathan Johnson (C).
I CHL presterade kedjan 14 poäng. Och vår spelare för kvällen Rickard Hugg hade 6 mål och 2 assist på de fyra matcherna som spelades innan SHL drog igång. Det är med andra ord en kedja som levererar.

Det är Huggs fjärde säsong i Skellefteå. I fjol gjorde forwarden nyttiga 44 poäng på 58 matcher (19+25).

Skellefteå räknas av många som guldkandidater och vi får hoppas att premiärförlusten var ett olycksfall i arbetet. Nu kommer de möta ett på pappret lite tunnare Linköpings HC. Men de har en rätt bra målvaktsuppsättning i bland annat troliga startmålvakten Marcus Högberg som var 90.65 i fjol (har meriter från Ottawa Senators).

Skellefteå kommer säkerligen mycket taggade till detta möte och i normal nivå så ska de också ha bra chans. Och vi får hoppas att vår spelare för kvällen Rickard Hugg visar den kompetens han besitter och levererar för Skellefteå mot poäng i ligan!

Spela Rickard Hugg gör poäng på Unibet