Speltips: Liverpool – Real Madrid 28/5 “Fjärde gången gillt för Real…

Speltips: Newcastle - Liverpool 30/4 "Vinner, men knappt"

Ridderwall

Fotbollssäsongen 2021/22 ska till sist krönas med den största matchen av dem alla, finalen i Champions League. På Stade de France ska två av turneringens giganter drabbas samman, Liverpool med sex titlar och Real Madrid med 13.

Liverpool föll till sist efter stor dramatik i den sista omgången av Premier League men har med sig två inhemska cuptitlar in i mötet med Real. Liverpool var förmodligen det lag som imponerade allra mest i gruppspelet. Man vann samtliga matcher trots en på förhand tuff grupp med Milan, Porto och Atletico Madrid. Väl i slutspelet väntade en inte alls lika tuff lottning, snarare har Liverpool fått bekvämast möjliga resa till finalen i Paris. Inter besegrades utan större dramatik innan Benfica slogs tillbaka på liknande sätt. I semifinalen var man, förutom 45 minuter, klassen bättre än Villareal.

Real Madrid har haft en precis omvänd resa, man hade en relativt enkel grupp med Inter, Shaktar och Sheriff Tiraspol. Gruppen vann man men ändå fick man se sig som underdogs i åttondelen mot PSG. Spelmässigt var man också underlägsna men efter en sanslös vändning lyckades Karim Benzema och gänget ta sig till kvartsfinal. Just vändningar har blivit ett återkommande tema för Real Madrid. Både i kvart och semi har man varit det spelmässigt sämre laget men lyckats hitta sena kvitteringar och ledningsmål ur tomma intet. Både Chelsea och Manchester City fick känna på Real Madrids vägran att förlora.

Speltips

Liverpool är, med all rätt, favoriter. Man är ett bättre fotbollslag och når betydligt högre höjder än Real Madrid gör. Jag har hela veckan fram till matchen trots det lutat åt Real Madrid. Modric, Kroos och Casemeiro må ha sett sina bästa dagar men mot ett skadedrabbat Liverpoolmittfält borde man kunna få matchen dit man vill. När rapporterna nu tyder på att både Thiago och Fabinho har stora chanser till spel svänger pendeln. För visst, Van Dijk och Salah har vart skadade, Thiago och Fabinho likaså, men mycket tyder på att samtliga kunnat träna ordentligt och hitta formen och då blir Liverpool otroligt svårstoppade.

Real har, trots stor spelmässig underlägenhet, lyckats, med både tur och skicklighet, harva sig vidare mot PSG, Chelsea och City. Liverpool i cupspel är något annat dock. Liverpool har samma höjd som övriga lag men kan också gneta på ett sätt PSG och City inte behärskar. Man har kunnat göra bort sig lite, gå bort sig lite och spela lite odisciplinerat utan att bli straffade, det blir man mot Liverpool.

Det är en otroligt svårbedömd match men om Liverpool ställer upp med full elva så kommer Real Madrid behöva betydligt mer än några magiska minuter där Benzema kliver fram för att ta sig vinnande ur detta. Jag anser Liverpool vara det bättre laget i samtliga lagdelar och som jag ser det är man ett betydligt bättre kollektiv. Jag kan inte se Real Madrid skrälla ännu en gång utan tror att Liverpool “endast” behöver 90 minuter för att ta hem detta.

Liverpool vinner spelas till 2,04 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Liverpool vinner. på Unibet